Un nou val COVID-19 în România! Anunțul făcut de epidemiologi

Un nou val COVID-19 în România! Anunțul făcut de epidemiologi
| Foto: impact.ro

În ciuda faptului că românii păreau să respire ușurați după ce pandemia părea să scadă în intensitate, un cercetător aduce acum vești alarmante. 

Potrivit acestuia, țara se confruntă deja cu cel de-al doilea val de COVID-19 în acest an!

Descoperirea recentă a cercetătorului Octavian Jurma arată că temerile legate de COVID-19 în România nu au fost infundate. Virusul care a provocat îngrijorare la nivel global nu a dispărut, iar țara se află deja în mijlocul celui de-al doilea val de coronavirus de anul acesta.

Potrivit expertului, s-a emis o estimare privind vârful de îmbolnăviri, oferind o perspectivă asupra momentului în care numărul cazurilor de infectare va atinge nivelul maxim.

Situația îngrijorătoare pune în lumină importanța continuării măsurilor preventive și a respectării regulilor pentru a gestiona răspândirea virusului în această perioadă delicată.

”Avem confirmarea că a debutat și în România al doilea val endemic din acest an. Astăzi am înregistrat a doua săptămână de creștere consecutivă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Avem astfel confirmarea că a debutat și în România al doilea val endemic din acest an. 

Am adăugat și un grafic care surprinde ultimul val epidemic (Valul 6 – BA.5) din vara anului trecut, al cărui vârf a atins aproape 57.000 de cazuri săptămânale”, anunță cercetătorul Octavian Jurma, potrivit impact.ro.

Comenteaza