Un singur pat liber la ATI pentru pacienții cu COVID

Un singur pat liber la ATI pentru pacienții cu COVID

Vineri, la nivel naţional, există un singur pat ATI liber pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 din categoria celor nerezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu virusul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, că, la nivel naţional, există un singur pat ATI liber, în judeţul Timiş.

La nivel naţional există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 131 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

"Atât la nivel naţional, cât şi în municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2", a transmis GCS.

La nivelul întregii ţări, 1.561 paturi ATI sunt ocupate de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Conform sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Comenteaza