Un spital nou pentru copii va fi construit la Cluj. Când va fi gata

Un spital nou pentru copii va fi construit la Cluj. Când va fi gata
Un spital monobloc pentru copii va fi construit în Cluj, conform preşedintelui judeţeului, Alin Tişe. Ar urma să reunească toate secţiile actualului Spital Judeţean de Copii, secţii care funcţionează în mai multe locaţii din oraş.

Noul spital ar urma să fie construit pe un teren de 7.000 de mp în zona Hasdeu, unde CJ Cluj deţine un teren proprietate publică şi care a fost blocat timp de 9 ani într-un litigiu pentru fostul proiect "Akademia Center". 

Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj, a declarat că 90% din problemele terenului în cauză au fost soluţionate şi urmează să fie demarat un studiu de fezabilitate pentru noul proiect ce va fi construit integral din banii judeţului.

Spitalul ar urma să fie finalizat într-un an, însă termenul exact va fi stabilit în urma rezultatelor studiului de fezabilitate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, instituţie aflată în administrarea forului administrativ judeţean, îşi desfăşoară activitatea în nu mai puţin de 14 clădiri aflate în locaţii diferite de pe raza municipiului Cluj-Napoca, cu o distanţă medie de aproximativ 4 km între ele.

Un alt argument pentru urgentarea acestui proiect este acela că, mai multe clădiri în cadrul cărora funcţionează secţii ale acestui spital se află în plin proces de retrocedare sau sunt supuse rigorilor Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, motiv pentru care întâmpină dificultăţi în realizarea unor investiţii asupra acestor clădiri, informează CJ Cluj.

Consiliul Judeţean Cluj susţine că dispune de capacitatea financiară pentru realizarea acestui obiectiv. Potrivit experţilor, construcţia în sine a imobilului va presupune costuri de circa 4 milioane de euro, ce pot fi suportate de Consiliul Judeţean, fonduri mai consistente fiind necesare pentru dotarea unităţii medicale.

O posibilă soluţie financiară pentru spital va putea fi şi creditul în cuantum de 50 de milioane de euro ce urmează să contractat de CJ Cluj pentru lucrări în infrastructură, în special pentru drumuri.

 

 

Comenteaza