UNTOLD găzduiește inițiativa Salvați Copiii pentru dotarea maternităților din România

UNTOLD găzduiește inițiativa Salvați Copiii pentru dotarea maternităților din România

Organizația Salvați Copiii România participă anul acesta la festivalul UNTOLD, ocazie cu care aduce în atenția publicului Camera cea mai mică - o inițiativă vitală pentru supraviețuirea copiilor născuți prematur.

Organizația Salvați Copiii România participă anul acesta la festivalul UNTOLD, ocazie cu care aduce în atenția publicului Camera cea mai mică - o inițiativă vitală pentru supraviețuirea copiilor născuți prematur. În perioada 8-11 august, participanții la festival vor descoperi importanța crucială a unui incubator în salvarea vieților celor mai vulnerabili nou-născuți.

La standul Salvați Copiii din incinta festivalului, vizitatorii vor admira o ediție limitată de miniaturi de instrumente muzicale. Participanții sunt invitați să afle mai multe despre nevoile copiilor născuți prematur și să se implice prin donații directe, contribuind astfel la dotarea maternităților din România.

Campania Camera cea mai mică ilustrează importanța lucrurilor aparent mici. Pentru copiii născuți prematur, incubatorul de doar 0,2 metri pătrați reprezintă întreaga lor lume - o cameră pe care părinții nu o pot amenaja singuri, dar care este crucială pentru supraviețuirea zilnică a micuților. Pentru a evidenția acest concept, incubatorul a fost transformat într-o cameră de copil în miniatură, complet mobilată și decorată.

România se confruntă în continuare cu o rată îngrijorătoare a mortalității infantile, situându-se pe primul loc în Uniunea Europeană cu 5,7 decese la 1.000 de copii născuți vii în 2022.

”Camera cea mai mică este o metaforă puternică pentru lupta pe care o ducem pentru viața fiecărui copil născut prematur. Miniaturile de instrumente muzicale pe care le-am creat simbolizează fragilitatea acestor mici luptători, dar și puterea incredibilă a muzicii de a uni și inspira. În ultimii ani, am reușit să reducem semnificativ rata mortalității infantile în România, dar încă avem mult de muncă. Rămânem, din păcate, pe primul loc în Europa la acest capitol. Știm cu toții că muzica unește suflete, iar ceea ce ne dorim este să arătăm că, la fel de bine, poate și să salveze vieți. Prin această inițiativă, transformăm puterea muzicii și a solidarității în sprijin concret pentru cei mai vulnerabili dintre nou-născuți.” a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

În ultimii 14 ani, Organizația Salvați Copiii a desfășurat o campanie intensă de dotare a unităților medicale din România. Peste 126 de spitale au beneficiat de mai mult de 1.700 de echipamente medicale esențiale, cu o investiție totală ce depășește 11 milioane de euro. Aceste eforturi au contribuit semnificativ la îmbunătățirea sănătății a peste 200.000 de copii în secțiile de neonatologie, terapie intensivă neonatală, pediatrie și obstetrică-ginecologie din întreaga țară.

În 2024, Salvați Copiii își propune să sprijine peste 45 de unități medicale care au solicitat ajutor pentru programe de dotare și reabilitare. Este nevoie de peste 250 de echipamente medicale performante, inclusiv incubatoare, mese de reanimare, ecografe și aparate de ventilație. Pentru a realiza acest obiectiv ambițios, organizația are nevoie de sprijinul continuu al donatorilor și partenerilor săi.

Comenteaza