Unul dintre cele mai mari NONSENSURI din politica sanitară autohtonă

Unul dintre cele mai mari NONSENSURI din politica sanitară autohtonă

Rata de ocupare a paturilor cu cei infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 determină acum închiderea școlilor. Medicul de terapie intensivă Radu Țincu spune că acesta este unul dintre cele mai mari nonsensuri din politica sanitară autohtonă. 

Medicul de terapie intensivă Radu Țincu spune că nu vede nicio legătură între rata de ocupare a paturilor destinate bolnavilor Covid și închiderea școlilor, principiul de care se ține acum cont pentru o eventuală trecere online a tuturor școlilor dintr-o localitate.

„Un caz pozitiv într-o colectivitate școlară va transmite aproape la 70 - 80 la sută din clasa respectivă virusul SARS-CoV-2. Ce legătură au paturile de ATI cu deschiderea școlilor?

Este unul dintre cele mai mari nonsensuri din politica sanitară cu privire la menținerea școlilor deschise. Nu există nicio corelație între numărul de paturi destinate COVID și numărul de infectări din școlile României”, a comentat la Digi24 medicul Radu Țincu. 

La rândul său, ministrul educației Sorin Cîmpeanu a intervenit duminică seara la Digi24 și a arătat că responsabilii pentru criteriile de închidere a școlilor sunt la Ministerul Sănătății.

Comenteaza