Vaccinul anti-COVID Pfizer pentru copiii sub 5 ani ar putea fi disponibil în câteva săptămâni

Vaccinul anti-COVID Pfizer pentru copiii sub 5 ani ar putea fi disponibil în câteva săptămâni

Vaccinul Pfizer/BioNTech anti-COVID pentru copii cu vârsta sub 5 ani ar putea fi disponibil până la sfârşitul lunii februarie, companiile aşteptând autorizarea în următoarele săptămâni.

Companiile Pfizer şi BioNTech vor depune la Agenţia americană a medicamentului (FDA), marţi, o cerere de autorizare rapidă pentru serul destinat copiilor cu vârste între 6 luni şi 5 ani. Acesta ar urma să fie primul vaccin disponibil pentru această grupă de vârstă. 

FDA a îndemnat cele două companii partenere să depună solicitări de autorizare pentru ca autorităţile americane să evalueze acest vaccin din două doze, potrivit unor experţi care au vorbit sub anonimat deoarece nu erau autorizaţi să vorbească în public.

Companiile au testat în ultimele luni o a treia doză, după rezultate dezamăgitoare pentru regimul cu două injecţii care arată că, deşi vaccinul este sigur, două doze nu au oferit un răspuns imunitar suficient de puternic la toate grupele de vârstă. Dar datele despre o a treia doză nu vor fi disponibile cel puţin până la sfârşitul lunii martie. Odată ce aceste informaţii vor fi transmise, autorităţile de reglementare urmează să autorizeze a treia doză de vaccin pediatric.

Un oficial al administraţiei Biden a afirmat că există consens între oficialii din sănătate „în a urgenta autorizarea” referitoare la planul Pfizer/BioNTech, conform News.ro

Vinerea trecută, Pfizer a prezentat noi date autorităţilor sanitare despre vaccinul pentru cei mici, la discuţii participând şi Anthony Fauci, consilier la Casa Albă şi expert pe probleme infecţioase, dar şi alţi experţi. 

Consilierii externi ai FDA ar putea să se întâlnească la jumătatea lunii februarie pentru a discuta despre aplicarea în două doze a vaccinului.

În decembrie, Pfizer şi BioNTech au anunţat că două doze de vaccin la copiii de 2, 3 şi 4 ani nu au declanşat un răspuns imun comparabil cu ceea ce a fost generat la adolescenţi şi adulţi. Dar regimul cu două injecţii a creat un răspuns imunitar protector la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza