Vaccinul Moderna împotriva Omicron urmează să intre în etapa testelor clinice

Vaccinul Moderna împotriva Omicron urmează să intre în etapa testelor clinice

Datele despre vaccinul anti-COVID-19 Moderna adaptat la varianta Omicron vor fi disponibile în martie.

Vaccinul dezvoltat de Moderna împotriva variantei Omicron a noului coronavirus va intra în etapa testelor clinice în următoarele săptămâni, iar specialiştii companiei se aşteaptă să poată să transmită viitoarele date medicale autorităţilor cu rol de reglementare în luna martie, a anunţat luni CEO-ul grupului american, Stephan Bancel, citat de Reuters.

„Vaccinul este finalizat în această perioadă… ar trebui să intre în testele clinice în săptămânile următoare. Sperăm ca în luna martie să avem datele necesare pentru a le transmite autorităţilor cu rol de reglementare, pentru a pune la punct următorii paşi”, a declarat Stephane Bancel într-o conferinţă organizată în format virtual,

Moderna dezvoltă, de asemenea, un vaccin monodoză care combină doza „booster” a vaccinului său anti-COVID-19 cu vaccinul său experimental împotriva gripei.

Potrivit declaraţiilor făcute de Stephan Bancel, în cel mai bun scenariu, vaccinul combinat COVID-antigripal ar putea deveni disponibil în toamna anului 2023, cel puţin în anumite ţări.

„Obiectivul nostru este să putem să avem un singur ‘booster’ anual, pentru a nu ne confrunta cu acele probleme legate de acceptabilitate din partea oamenilor care nu vor să facă două-trei vaccinuri în fiecare iarnă”, a declarat CEO-ul companiei Moderna, scrie Agerpres.

Multe ţări oferă doza a treia a unor vaccinuri anti-COVID-19 pentru cetăţenii lor, în special pentru indivizii în vârstă şi pentru cei cu imunitate deficitară, în timp ce Israelul a început deja să administreze şi doza a patra.

La începutul lunii ianuarie, CEO-ul Moderna a spus că oamenii ar putea avea nevoie de a patra doză de vaccin în toamna anului 2022, pe măsură ce eficacitatea dozelor „booster” împotriva COVID-19 va începe cel mai probabil să scadă pe parcursul lunilor viitoare.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza