Val de cazuri de COVID în China. Se instalează spitale modulare și se eliberează paturi

Val de cazuri de COVID în China. Se instalează spitale modulare și se eliberează paturi

Zeci de milioane de persoane se află deja în izolare în China și autoritățile au început să elibereze paturi ăn spitale pentru a evita ca acestea să ajungă fie aglomerate ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID.

China a început miercuri să elibereze paturi de spital pentru a evita riscul ca unităţile medicale să fie copleşite de o creştere a numărului de cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului din cauza căruia zeci de milioane de persoane se află deja în izolare, informează AFP.

În mai multe zone a fost impusă măsura izolării, cu precădere în provincia Jilin (nord-est), unde au fost recenzate cele mai multe cazuri, şi în metropola tehnologică Shenzhen (sud), cu 17,5 milioane de locuitori.

Chiar dacă aceste măsuri de izolare localizate, carantinele şi monitorizarea deplasărilor au afectat economia, au făcut posibilă totodată protejarea populaţiei. Ultimul deces asociat COVID-19 datează oficial de la începutul anului 2021, scrie Agerpres.

Până în prezent, China a trimis în spitale pacienţii testaţi pozitiv. Însă, Ministerul Sănătăţii a indicat marţi seară că, mai nou, toate cazurile uşoare vor respecta o perioadă de carantină la domiciliu.

China doreşte să evite să ajungă în aceeaşi situaţie în care se găseşte regiunea sa semi-autonomă Hong Kong (sud), unde spitalele sunt copleşite de un focar de cazuri.

Imaginile difuzate miercuri de postul de stat CCTV au arătat zeci de macarale desfăşurate pentru a asambla spitale temporare în oraşul Jilin, unde au fost raportate peste 5.000 de cazuri în decurs de o săptămână.

Un total de 6.000 de saloane de spital modular au fost deja instalate în oraşele Changchun şi Jilin pentru a face faţă afluxului de pacienţi.

Comenteaza