Val de viroze la copii. Revine școala online? Ce spune ministrul Sănătății

Val de viroze la copii. Revine școala online? Ce spune ministrul Sănătății
| Foto: captura video

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat, vineri, la Bistrița, dacă, ca urmare a valului de viroze în rândul copiilor, au fost solicitări pentru trecerea cursurilor în online.

”Nu, nu am avut solicitări, oricum, pentru învăţământul online solicitarea trebuie făcută la Ministerul Educaţiei, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de faţă un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învăţământului online. În momentul de faţă avem o incidenţă scăzută a infecţiei cu noul coronavirus”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, astăzi, la Bistrița.

Potrivit ministrului, formele clinice ale acestei infecţii nu pun probleme deosebite în ceea ce priveşte asistenţa medicală, care de cele mai multe ori este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

”Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învăţământul la distanţă, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, a explicat ministrul.

Despre cazurile de îmbolnăviri de la începutul anului şcolar, Alexandru Rafila a spus că a auzit ”diverse speculaţii referitoare la un nou val de viroze”.

”Este o situaţie obişnuită, după începerea şcolii. Nu uitaţi că şcoala în acest an a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus şi a creşterea incidenţei virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenţei medicale pentru copii”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Comenteaza