Val uriaș de boli respiratorii în China. Mii de copii pe zi la consult în spitale/ Ce a răspuns China la îngrijorarea OMS

Val uriaș de boli respiratorii în China. Mii de copii pe zi la consult în spitale/ Ce a răspuns China la îngrijorarea OMS

Autoritățile sanitare chineze au răspuns solicitării Organizației Mondiale a Sănătății privind numărului de îmbolnăviri din rândul copiilor și a recunoscut că există focare de pneumonie, dar că nu au detectat niciun agent patogen neobișnuit sau nou. 

Spitalele din Beijing şi din nordul Chinei se confruntă cu o creştere a numărului de copii cu boli respiratorii. 

Un oficial de la Spitalul de Copii din Beijing a declarat că media actuală a copiilor care au nevoie de consult este de peste 7.000 de pacienți zilnic, ceea ce “depășește cu mult capacitatea spitalului”. La Tianjin, într-un singur spital s-au prezentat sâmbătă peste 13.000 de copii la ambulatoriu și UPU, scrie CNN.

De exemplu, pe o platformă chineză de socializare a fost distribuită o fotografie care arăta un ecran de spital pe care pacienții erau anunțați că coada pentru consult avea peste 700 de persoane cu un timp estimat de așteptare de 13 ore.

Când CNN a sunat joi pentru a se informa despre programările de la Spitalul Prieteniei din Beijing, un membru al personalului a spus că ar putea dura toată ziua pentru un consult la un medic pediatru. "În acest moment, avem o mulţime de copii aici. Cei care au făcut o programare de urgenţă ieri încă nu au putut să fie văzuţi de medic în această dimineaţă", a spus membrul personalului.

Oficialii chinezi din domeniul sănătății au transmis că bolile sezoniere tipice, provocate inclusiv de virururile gripale, virusul respirator sincițial sau mycoplasma pneumoniae, provoacă, din cauza lipsei imunizării naturale, reacții exacerbate ale organismului copiilor.

OMS a solicitat Chinei informații epidemiologice și clinice, precum și rezultate de laborator prin mecanismul Regulamentului Internațional de Sănătate ca urmare a valului de îmbolnăviri. Răspunsul oficialilor chinezi din sănătate a fost că nu s-a detectat niciun agent patogen neobișnuit sau nou.

Comenteaza