Variola maimuţei, transmitere comunitară în Marea Britanie. Contacţii cu risc de contaminare, sfătuiţi să se izoleze trei săptămani

Variola maimuţei, transmitere comunitară în Marea Britanie. Contacţii cu risc de contaminare, sfătuiţi să se izoleze trei săptămani

Variola maimuţei se răspandeşte în Marea Britanie, iar autorităţile le recomandă persoanelor care au intrat în contact cu cei infectaţi să se izoleze mai multe săptămani. 

Variola maimutei este o infecţie virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în părţile împădurite din Africa Centrală şi de Vest în urma contactului cu rezervorul animal.

De asemenea, se poate răspândi de la persoană la persoană. 
Este cauzată de virusul variolei maimutei, care aparţine familiei ortopoxvirusului.  

Există două tipuri de virus variolei maimutei, cel din Africa de Vest şi cel bazinul Congo (Africa Centrală). Deşi tipul vest-african al virusului variolei maimutei duce uneori la boli grave la unele persoane, boala este de obicei auto-limitată.  

În medie, 1% dintre cei infectaţi cu tipul vest-african şi până la 10% dintre cei infectaţi cu virusul din bazinul Congo au decedat. 

În Marea Britanie, unde continuă să apară noi cazuri, contacţii cu risc de a lua virusul sunt sfătuiţi să se autoizoleze timp de trei săptămani.

Comenteaza