Vești bune! Un nou vaccin ar putea reduce riscul de deces la jumătate pentru un anumit tip de cancer

Vești bune! Un nou vaccin ar putea reduce riscul de deces la jumătate pentru un anumit tip de cancer

O companie franceză de biotehnologie susține că vaccinul său s-a dovedit a fi eficient în reducerea ratei mortalității în anumite tipuri de cancer pulmonar.

Vaccinul Tedopi de la Ose Immunotherapeutics s-a dovedit a fi eficient în reducerea ratei mortalității în anumite tipuri de cancer pulmonar, a declarat luni compania într-un comunicat.

Cancerul pulmonar este principala cauză a deceselor cauzate de cancer în Europa și SUA.

Rezultatele unui studiu clinic de fază 3 pentru a evalua beneficiile terapeutice ale vaccinului – ultimul pas înainte ca un medicament să poată fi comercializat – au fost publicate în jurnalul Annals of Oncology, scrie Euronews.com.

Vaccinul a fost administrat pacienților cu cancer pulmonar fără celule mici (NSCLC sau adenocarcinom), cel mai frecvent tip de cancer pulmonar și unul care este „de obicei mai puțin sensibil la chimioterapie și radioterapie”, potrivit Institutului Cancerului din SUA.

Scăderea cu 41% a riscului de deces

Un total de 219 de pacienți, toți dintre care au arătat rezistență la alte tratamente, au participat la studiu în nouă țări europene și Statele Unite. Au fost 139 de pacienți care au primit vaccinul și 80 care au primit chimioterapie.

Pacienții care au primit Tedopi au prezentat o rată de supraviețuire semnificativ mai mare și o calitate mai bună a vieții decât cei care au primit chimioterapie.

„S-a observat o reducere semnificativă cu 41% a riscului de deces, asociată cu un scor de toleranță îmbunătățit și menținerea calității vieții”, a declarat profesorul Benjamin Besse de la Institutul Gustave Roussy, autorul principal al studiului, într-o declarație. 

Vaccinul Ose Immunotherapeutics a fost folosit în acest studiu ca tratament de linia a treia, ceea ce înseamnă că pacienții au primit deja alte două terapii.

Tedopi este un vaccin terapeutic împotriva cancerului, nu o măsură preventivă. Vaccinurile terapeutice împotriva cancerului urmăresc să antreneze sistemul imunitar să recunoască și să distrugă în mod specific celulele tumorale. Cu alte cuvinte, ei folosesc propriul sistem de apărare al pacientului pentru a lupta împotriva cancerului.

 

Comenteaza