Vești și bune și rele de la Cluj: Rata infectărilor, în scădere, dar tot în top la cazurile noi

Vești și bune și rele de la Cluj: Rata infectărilor, în scădere, dar tot în top la cazurile noi

Clujul rămâne în topul județelor cu cele mai multe cazuri nou confirmate de COVID-19, dar rata infectărilor cumulate la 14 zile, a scăzut față de miercuri.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost confirmate 351 de noi infectări cu COVID-19, mai puține decât în ziua precedentă, când au fost 463 cazuri, dar județul rămâne pe podiumul național la numărul infectărilor zilnice. 

Astfel, joi, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, erau Bucureşti - 865, urmat de judeţele Cluj - 351, Constanţa - 237, Timiş - 205. Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Gorj - 33, Mehedinţi - 35, Ialomiţa - 40, Tulcea - 41.

În ceea ce privește rata infectărilor, incidența a scăzut, pe județ, la 6,52 la mie, de la 6,72 cât era miercuri. Cu acest coeficient județul Cluj se situează pe locul trei pe țară, după județul Ilfov -  8,58 și municipiul București - 6,81 la mie. De menționat că media națională a ratei infectărilor e de 3,93.

O veste bună ar fi și că a scăzut ușor incidența infectărilor și în Cluj-Napoca - la 7,84 la mie, după ce miercuri a sărit de pragul de 8 - la 8,01. Având în vedere valoarea ridicată a ratei infectărilor, peste 7,5 la mie, în municipiu rămân, în continuare, în vigoare noile restricții și pe parcursul săptămânii - circulaţia interzisă a persoanelor între orele 20:00 şi 05:00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, a persoanelor aflate în tranzit sau deplasări pentru motive justificate, cum ar îngrijirea copilului, asistarea persoanelor vârstnice. De asemenea, magazinele îşi pot desfăşura activitatea în intervalul orar 05:00-18:00. Măsurile vor fi anulate doar când rata de infectare scade sub 7 cazuri la mia de locuitori.

Comenteaza