Vin primele carduri europene de sănătate. Ce avantaje ai dacă le deţii VIDEO

Vin primele carduri europene de sănătate. Ce avantaje ai dacă le deţii VIDEO
Primii români vor intra în posesia cardurilor de sănătate la sfârşitul acestei luni. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, a anunţat că Imprimeria Naţională va produce în următoarele zile 200.000 de carduri de sănătate. Acestea nu vor ajunge, însă, la Cluj, ci în judeţul Arad.

Prin intermediul cardurilor de sănătate, fiecare cetăţean îşi va putea dovedi calitatea de asigurat. Cardurile vor conţine, pe lângă CNP-ul persoanei, informaţii despre grupa sanguină, RH, bolile cu risc vital ale pacientului, dar şi acordul sau dezacordul acestuia privind donarea de organe.

"O dată cu implementarea acestui card el va fi dovada calităţii noastre de asigurat în sistemul de sănătate. Se va emite pentru fiecare asigurat cu vârsta de 18 ani împliniţi", spune purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Crina Grozav.

Primele carduri vor ajunge în judeţul Arad. "Aşteptăm să fim informaţi cu numărul pe care urmează să îl primim în prima tranşă pentru asiguraţii din judeţul Cluj precum şi a modului în care se vor distribui aceste carduri. Am înţeles că până la finele acestei luni vor ajunge 200.000 de carduri la Arad", spune Grozav.

Medicii de familie şi-au arătat de mai multe ori nemulţumirea cu privire la intenţia CNAS de a distribui prin intermediul lor cardurile de sănătate. Până la finalul anului, CNAS va distribui 7,5 milioane de carduri.

Imprimeria Naţională va produce 200.000 de carduri de sănătate până la sfârşitul lunii iulie, urmând ca în luna august să mai producă încă un milion de carduri, iar în septembrie încă 1.500.000. La finalul anului vom avea 7,5 milioane de carduri,  a declarat preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.


Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Etichete
Comenteaza