Vlad Voiculescu: Sute și mii de oameni își vor pierde viața în spitale

Vlad Voiculescu: Sute și mii de oameni își vor pierde viața în spitale
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, comentează, într-un mesaj postat miercuri pe Facebook, măsurile luate în sistemul public, subliniind impactul pe care acestea îl au în sistemul sanitar şi asupra pacienţiilor.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, vorbeşte în mesajul postat pe Facebook despre situaţia în care a ajuns sistemul medical după măsurile luate odată cu ordonanţa adoptată de Guvern în decembrie 2017 când "toată lumea era disperată pentru că Dragnea, Iordache, Nicolae, Nicolicea, Rădulescu şi restul găştii nenoroceau legile justiţiei şi se pregăteau să lase criminalii în libertate prin modificarea codurilor".

"Știți filmele acelea de acțiune în care un personaj fuge de autorități și pentru a scăpa distruge orice, arunca oameni nevinovați în fața mașinilor... orice doar pentru a scăpa?
Prețul pe care îl pune personajul respectiv pe viața celorlalți arată cât se poate de clar dacă avem de-a face cu un personaj pozitiv sau cu un bandit.
Te prinzi ușor cum stă treaba, chiar dacă abia te-ai așezat în fața televizorului. Oare de ce înțeleg oamenii așa de ușor când se uită la filme... dar în viața reală e așa de greu?", îşi începe Vlad Voiculescu postarea pe Facebook. 

"În 2018, pe lângă alte 'revoluții' care bulibășesc salariile și taxele ca nicicând, actorul nostru principal și gașca sa au mai decis câteva lucruri:
1. angajări la stat blocate (trebuie să plece 2 oameni ca să poți angaja unul),
2. indemnizaţii plafonate,
3. reducerea cheltuielilor publice cu 10%
Să vă spun eu cu subiect și predicat ce înseamnă asta în spitalele României în care
1. peste un sfert din posturi sunt neocupate,
2. sporurile pentru anumite specialități sunt acum plafonate la 30% (noi abia le mărisem pentru arși și pentru oncologie, de pildă),
3. cele mai multe spitale deja nu aveau bani de curățenie, mâncare pentru pacienți, medicamente și altele?
Astea toate înseamnă sute și mii de oameni care își vor pierde viața în spitale, oameni buni.
Merită românii toate astea?
Merită atâția oameni să moară în spitale pentru ca domnul Dragnea și gașca dânsului să scape de pușcărie?", întreabă fostul ministru, amintind, în încheiere, şi faptul că "alocarea a 6% din PIB pentru educație și 1% din PIB pentru cercetare așa cum prevedea Legea Educației Naționale s-a amânat...".

 

Comenteaza