Ai grijă să nu iei țeapă în vacanță! Listele agențiilor de turism și a cazărilor retrase de la funcționare

Ai grijă să nu iei țeapă în vacanță! Listele agențiilor de turism și a cazărilor retrase de la funcționare

Reprezentanții Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului îi sfătuiesc pe turişti să fie precauți și să verifice cu atenție detaliile cazării pentru a evita eventualele neplăceri.

MEAT a postat pe pagina oficială de Facebook a ministerului un mesaj în care îi încurajează pe turiști să fie precauți și să verifice cu atenție detaliile cazării când își plănuiesc vacanța, pentru a evita eventualele neplăceri.

"Pentru a vă asigura că vacanța voastră se desfășoară fără probleme și că beneficiați de condițiile de cazare promise, vă recomandăm să luați câteva măsuri de precauție înainte de a face o rezervare sau de a efectua plata:

  • Accesați site-ul oficial al MEAT. Vizitați site-ul pentru a verifica lista unităților de cazare clasificate: Lista este disponibilă AICI
  • Verificați recenziile online. Consultați site-uri de încredere și platforme de rezervări pentru a citi recenzii și comentarii ale altor turiști care au fost cazați în aceeași locație.
  • Contactați direct unitatea de cazare. Încercați să luați legătura direct cu reprezentanții unității de cazare pentru a confirma detaliile rezervării și a cere informații suplimentare despre facilități și servicii.
  • Verificați unitatea pe hărți online. Utilizați servicii de hărți online pentru a verifica locația fizică a unității de cazare și pentru a vă asigura că aceasta este situată în locul descris.
  • Consultați agențiile de turism licențiate. Dacă aveți nelămuriri, apelați la agenții de turism licențiate, care vă pot ajuta să faceți rezervări sigure și verificate.
  •  Verificați dacă vi se emit documente fiscale. Verificați dacă primiți documente fiscale pentru orice plată efectuată. Astfel, dacă întâmpinați probleme, veți avea un grad suplimentar de protecție și o bază legală solidă pentru a vă susține drepturile.
  • Citiți politica de anulare și de returnare a banilor. Asigurați-vă că înțelegeți clar condițiile de anulare a rezervării și de returnare a banilor în cazul în care ceva nu decurge conform planului" - este îndemnul MEAT pentru cei ce se pregătesc să plece în vacanță.
Comenteaza