Atenție în trafic! De astăzi, Poliţia Locală poate amenda șoferii care încalcă anumite reguli de circulaţie

Atenție în trafic! De astăzi, Poliţia Locală poate amenda șoferii care încalcă anumite reguli de circulaţie

Poliţiştii locali îi pot amenda pe şoferii care nu oferă informaţii. Legea a intrat în vigoare astăzi, 11 decembrie 2022.

Este vorba despre Legea nr. 335 din 7 decembrie 2022 pentru modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, publicată în Monitorul Oficial nr. 1177 din 8 decembrie 2022 şi care intră în vigoare din data de 11 decembrie 2022.

Conform noii legi, la solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia ia încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Astfel, începând de astăzi, şoferii care parchează neregulamentar şi care, când sunt prinşi, refuză să dea datele de identificare polițiștilor locali, vor putea fi sancţionaţi cu amenzi între 1305 lei și 2900 de lei. În cazul persoanelor juridice amenzile pot ajunge chiar și la 14.500 de lei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza