Foto Căprior blocat la parterul unui bloc din Florești, salvat de pompieri și eliberat în natură

Vineri dimineață, un căprior mascul a fost salvat dintr-un spațiu gol de la parterul unui bloc din comuna Florești, Valea Gârbăului, după ce a fost descoperit de locuitori.

Intervenția a fost coordonată de echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, în colaborare cu Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) și paznicul fondului cinegetic Florești.

La prima oră a dimineții, ISU Cluj a contactat OPMCB pentru a discuta opțiunile de eliberare sau preluare a căpriorului. Cu ajutorul echipajului de pompieri și a echipamentelor specializate, animalul a fost extras în siguranță din fosa în care căzuse. După intervenție, căpriorul a fost eliberat în zona sălbatică din apropiere.

Operațiunea de salvare a fost una complexă, implicând utilizarea echipamentelor aflate în dotarea pompierilor și a OPMCB pentru a asigura siguranța atât a animalului, cât și a salvatorilor.

"Mulțumim echipajului de pompieri al det. Florești și dispeceratului ISU pentru decizia îndreptățită și înțeleaptă. Este necesară evaluarea măcar primară și obiectivă a animalului în asemenea situații", a scris OPMCB într-o postare pe Facebook.

Conform reprezentanților Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB), căpriorul prezenta o afecțiune oculară și o ușoară hemoragie cauzată probabil de căzătură, însă leziunile nu îi puneau viața în pericol imediat.

Comenteaza