Cea mai mare dezamăgire a primarului Boc în 2023: "Încă legea nu e lege la români" / Ce a spus despre tragedia de la "Ferma Dacilor"

Cea mai mare dezamăgire a primarului Boc în 2023: "Încă legea nu e lege la români" / Ce a spus despre tragedia de la "Ferma Dacilor"
| Foto: expresmagazin.ro

Făcând referire la tragedia de la pensiunea „Ferma Dacilor”, unde șapte persoane au murit arse de vii, primarul Emil Boc a declarat că una dintre marile dezamăgiri este că legea nu e mereu respectată, mai ales în rândul autorităților.

Vorbind despre cea mai mare nemulțumire din 2023, primarul Emil Boc a spus că românii nu s-au învățat încă să respecte legea.

Edilul a arătat cu degetul spre tragedia de la pensiunea "Ferma Dacilor", distrusă complet într-un incendiu masiv în care și-au pierdut viața șapte persoane, dintre care trei copii. Emil Boc spune că se uită cu  "cu regret, furie, cu compasiune", la ce s-a întâmplat acolo.

"Ce mă nemulțumește este vorba despre un sentiment general pe care îl am și în Cluj, și în România, că încă legea nu e lege la români. Mă refer la autorități în primul rând. Adică faptul că scrie în Constituție că nimeni nu este mai presus de lege în articolul 16, alineat 3, nu e o regulă care să fie cu adevărat implementată în fiecare instituție din această țară și de către fiecare funcționar public. Mă uit cu regret, furie, cu compasiune, la ce s-a întâmplat pe Valea Prahovei, când te duci în concediu și vrei să-ți petreci Crăciunul și ești carbonizat. Oamenii aceștia s-au dus acolo având încredere că statul român, prin structurile sale, fiecare își face datoria la locul lui.

Cel care are de verificat autorizația de incendiu, verifică autorizația de incendiu, acela care e pe turism verifică stelele de la turism. De asta sunt plătiți funcționari ai statului român, să-și facă datoria, să urmărească fiecare. Asta încă nu funcționează în țara asta, că legea-i lege. La noi încă funcționează un principiu de «se poate și așa». Trebuie să înțelegem că nu se poate și așa, și așa. Trebuie să fim riguroși cu legea, deoarece așa salvăm vieți", a declarat Emil Boc.

Pe o notă mai optimistă, Emil Boc a vorbit și despre lucrurile pozitive din 2023 și despre cea mai mare realizare de anul acesta în calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca.

"Mi-e greu să le calific, deoarece toate sunt importante. Faptul că suntem o echipă la Cluj și această echipă ține Clujul ca fiind cel mai important oraș din România în materie de calitate a vieții, aceasta este cea mai importantă realizare a clujenilor, a echipei mele de la Cluj. Asta este cea mai importantă realizare. Cât timp oamenii vin și doresc să stea la Cluj, nu poate fi realizare mai importantă decât aceasta. Dacă 59% dintre clujeni spun că în oraș este mai bine decât acum cinci ani, asta înseamnă că suntem pe direcția bună", a precizat Emil Boc.

Comenteaza