Foto Cluj-Napoca devine mai prietenos cu bicicliștii: autobuzele și troleibuzele echipate cu suporturi pentru biciclete

Vești bune pentru bicicliștii din Cluj-Napoca. De astăzi, 1 mai, locuitorii și vizitatorii orașului care aleg să se deplaseze cu bicicleta pot utiliza suporturile pentru biciclete atașate pe autobuzele și troleibuzele CTP din Cluj-Napoca.

Aceste suporturi au fost instalate pe vehiculele care operează pe liniile 35, 43, 43B, 43P, 46, 46B, 46L, 40 și 21. Inițiativa are ca scop să faciliteze transportul bicicletelor în zonele cu pantă din oraș, precum Calea Turzii, str. Bună Ziua și str. Frunzișului, și să ofere o conectivitate mai bună între cartierele Mănăștur, Zorilor, Grigorescu, Mărăști și Gheorgheni.

"Șoferii CTP - Compania de Transport Public Cluj-Napoca au fost instruiți și au obligația de a vă oferi asistență la amplasarea și asigurarea bicicletelor pe suporți. Le mulțumim pentru sprijin", a transmis primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Această inițiativă va sprijini bicicliștii care vor să ajungă în zonele de agrement precum pădurea Făget sau Baza Sportivă „La Terenuri”. Vehiculele dotate cu suporturi de biciclete sunt marcate cu un simbol special în orarele liniilor disponibile pe site-ul ctpcj.ro, în aplicația Tranzy și pe panourile din stații.

Comenteaza