Clujenii și-au descărcat desaga cu supărări pe șoferii CTP: ”E rea-voință ori batjocură?”

Clujenii și-au descărcat desaga cu supărări pe șoferii CTP: ”E rea-voință ori batjocură?”
| Foto: Foto: Dragos Păun / facebook.com

Mijloacele de transport din oraș sunt tot mai aglomerate și nu doar pentru posesorii de mașini e o aventură faptul de a traversa orașul, ci și pentru cei care folosesc mijloacele de transport public. 

Călătorii CTP Cluj sunt extrem de supărați pe șoferii care le închid ușile în nas, care conduc mașinile ca și cum ar transporta cartofi, nu oameni, dar și pe cei care dau căldură precum la saună în timp ce oamenii stau înghesuiți cu cojoacele pe ei. ZIUA de CLUJ a aflat ce îi supără pe unii clujeni cu privire la șoferii CTP. 

”De multe ori merg în stație și fug după autobuz, iar șoferii îmi închid ușile exact când ajung în fața acestora. Eu sunt agent poștal am de cărat o geantă doldora cu plicuri, doar șoferul mă vede că alerg cu geanta plină... Nu o singură dată mi s-a întâmplat. Și nu mi se pare corect și nici frumos din partea lor. La ce folosește oglinda retrovizoare a mijloacelor de transport? Sau pur și simplu e rea voință ori batjocură..

Unii nu își respectă orele de plecare de la capăt de linie. Adesea pleacă mai repede, cel puțin pe linia 2, așa am pățit, mașina plecase cu 5 minute mai repede, iar călătorii care se iau după orar, evident că pierd cursa aceea. 

Multe aparate de care validează cardurile de călătorie nu funcționează și trebuie să te plimbi prin tot autobuzul, iar dacă este plin, atunci acest traseu în mașina care a demarat ca la Formula 1, este o adevărată provocare.

Foarte mulți șoferi frânează brusc. Eu de mai multe ori am căzut în troleu. Nici nu am mai apucat să mă țin de ceva sau să fac biletul și am mers pe spate”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ un factor poștal care spune că și amenzile date de CTP le transportă adesea atunci când unii șoferi se comportă atât de urât cu călătorii. 

Și alți clujeni au pățit povestea cu aparatele de unde se cumpără bilet electronic, care nu funcționează decât din 2 în 2. Iar controlorii, nerăbdători să dea amenzi, nu au răbdare nici măcar cu aparatele funționale, unde stai preț de câteva secunde până alți 3 călători cumpără bilet electronic, în loc să dai din coate, printre oameni, ca să ajungi la următorul aparat. 

Ar mai fi și sauna de care unii călători au parte acum, că tot a venit frigul... Evident oamenii pornesc îmbrăcați de acasă, iar când urcă în unele autobuze/tramvaie/troleibuze nu au cum să își pună hainele pe cuier dacă dau de o căldură sufocantă. Iar geamurile sunt blocate, aer nu mai ai de unde să tragi în piept, decât cel expirat de vecinii de înghesuială. Așa că te poți alege cu o pneumonie zdravănă dacă transpiri în sauna CTP și apoi o iei la pas până unde ai de mers prin oraș. 

”Și ar mai fi  ceva. În orele de vârf circulă uneori mai mult autobuze scurte și trolee scurte de oamenii stau înghesuiți”, mai spune pentru ZIUA de CLUJ clujeanca păcălită de șoferii CTP cu ușile închise în nas. 

Alţi clujeni ne-au scris că unii vatmani de pe tramvai vorbesc la telefon în timp ce conduc şi nici măcar nu se uită atunci când coboară cineva sau urcă în staţii, iar călătorii sunt prinşi între uşi.

Comenteaza