Crăciunul de odinioară prinde viață la câțiva pași de centrul Clujului. Cum ajungi la Poarta de su' Feleac

Crăciunul de odinioară prinde viață la câțiva pași de centrul Clujului. Cum ajungi la Poarta de su' Feleac
| Foto: facebook.com/poartadesubfeleac

Plămădită din pasiune şi vis, Poarta de su' Feleac este un "muzeu viu" care îşi propune să îi apropie pe vizitatorii săi de tradiţiile românești.

La margine de Cluj-Napoca, într-o mică oază ruptă de aglomeraţia urbană, copiii pot petrece câteva ore în atmosfera tradițională de Crăciun. O familie pasionată de obiceiurile românești autentice a deschis un mini-muzeu în propria gospodărie și îi învață pe copii cum se trăia odinioară în satele din țară.

La Poarta de Su' Feleac, obiceiurile strămoşeşti sunt păstrate cu sfinţenie și sunt date mai departe noii generaţii.

La familia Căpuşan, copiii învaţă despre tradiţia românească chiar într-o gospodărie autentică, printre ii valoroase, războaie de ţesut, icoane vechi şi obiecte casnice păstrate cu grijă.

Copiii au ocazia să facă singuri colaci după rețeta bunicilor şi să îi coacă pe vatră.

Soții Căpușan au deschis muzeul Poarta de Su' Feleac acum 8 ani și au adunat până acum peste două mii de obiecte valoroase. Dar cel mai mult le place să stea în preajma copiilor și să se bucure împreună cu ei de magia Crăciunului sărbătorit cu colinde, transmite TVR.

Cum ajungi la Poarta de su' Feleac

De la capătul liniei de troleibuz 3, aflat în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, la intersecţia străzilor Unirii şi Alexandru Vaida-Voievod, se coboară pe strada ce duce către cartodrom, se lasă în partea dreaptă garajul de troleibuse, apoi fostul CAP "Înfrăţirea" şi se merge preţ de 4 kilometri, urmând linia roşie din imaginea următoare:

Drumul nu este asfaltat, însă este practicabil, atât vara, cât şi iarna. Când veţi vedea pe partea dreaptă a drumului o poartă maramureşeană de lemn, înseamnă că aţi ajuns la destinaţie.

Program de vizitare:

- 10-16 în perioada 1 noiembrie -  31 martie
- 9-18 în perioada 1 aprilie - 31 octombrie.

Pentru grupuri sau evenimente programul poate fi modificat, iar pentru aceasta vă rugăm să ne contacți la unul din următoarele numere de telefon:

- 0766-529550 (Căpuşan Gheorghe)
- 0765-900707 (Căpuşan Rodica)

Comenteaza