Foto Cum arată un sediu de poliție din Cluj, în 2024. Sindicatul Europol: "Geamuri de lemn, vechi de 30 de ani, bătute în cuie"

Condiții de muncă greu de imaginat în anul 2024 la un post de poliție din județul Cluj.

Sindicatul Europol a postat, miercuri, pe reţelele de socializare, câteva fotografii cu sediului secţiei de poliţie din localitatea Fizeşul Gherlii, care se află la câţiva kilometri de municipiul Gherla.

Sindicaliştii reclamă condiţiile în care poliţiştii de acolo îşi desfăşoară activitatea. Conform sindicaliştilor, încăperile sunt insalubre, gemurile din lemn sunt bătute în cuie, încălzirea de face cu sobă pe lemn, deşi conducta de gaz trece pe la poartă, iar nimeni nu face nimic pentru a îmbunătăţi situaţia, deşi acest lucru a fost dus la cunoştinţa celor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

”Fotografiile pe care le vedeţi nu sunt ale unei case părăsite, sunt ale Postului de Poliţie Comunal Fizeşul Gherlii, situat la doar 5 km de municipiul Gherla. În ciuda promisiunilor repetate şi solicitărilor făcute pe toate canalele posibile, această structură de poliţie se confruntă în continuare cu condiţii de Ev Mediu, încăperi insalubre, degradate substanţial, nu doar că pun în pericol sănătatea a celor trei poliţişti care îşi desfăşoară aici activitatea ori a cetăţenilor care îi trec pragul ci afectează negativ calitatea serviciului poliţienesc prestat în comunitate. Geamurile de lemn, vechi de peste 30 de ani, sunt bătute în cuie pentru a ţine frigul la distanţă, în timp ce poliţiştii se străduiesc să-şi desfăşoare îndatoririle într-un mediu puţin superior unei grote”, au scris reprezentanții Sindicatului Europol, pe o rețea de socializare.

Sindicaliștii spun că reţeaua de gaze naturale trece prin faţa porţii postului de poliţie, deși acesta este încălzit cu lemne, iar căldura se disipează rapid prin ferestrele de lemn care, la fel ca geamurile, sunt bătute în cuie pentru a nu cădea.

”Este evident că poliţiştii din mediul rural au devenit martorii neputinţei sistemului, în ciuda angajamentelor verbale şi a promisiunilor de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă, nimeni nu a ridicat un deget. Au fost făcute nenumărate sesizări, situaţia este cunoscută până la cel mai înalt nivel din IPJ Cluj, însă în afară de promisiuni nu s-a realizat nimic. (...) În condiţii precare de lucru, capacitatea de intervenţie şi rezolvare a problemelor este redusă, aspect ce poate compromite siguranţa cetăţenilor”, au mai notat reprezentanţii sindicatului.

Reprezentantii Sindicatului Europol concluzionează că în prezent sediului Poliţiei Comunale Fizeşul Gherlii ”reprezintă un trist exemplu al promisiunilor neîndeplinite şi al indiferenţei faţă de condiţiile de muncă al poliţiştilor din mediul rural, mereu sacrificaţii de serviciu, fără dotări corespunzătoare, cu un deficit de personal istoric, cu sedii insalubre şi cu toaletele în fundul curţii, dar noi vorbim de o poliţie europeană dintr-un stat aspirant la spaţiul Schengen”.

Comenteaza