De ce tot mai multe persoane se gândesc să părăsească oraşul Cluj-Napoca

De ce tot mai multe persoane se gândesc să părăsească oraşul Cluj-Napoca
| Foto: sursa - https://hungarytoday.hu/

Exodul din Cluj-Napoca pare să devină un fenomen real. Tot mai multe persoane se gândesc să părăsească oraşul de pe Someş.

Tot mai multe familii tinere din Cluj-Napoca se gândesc să părăsească oraşul care le-a fost casă ani de zile. Preţurile tot mai mari la chirii şi locuinţe, traficul infernal, dar şi salariile care au stagnat transformă exodul într-un fenomen cât se poate de real, a transmis bugetul.ro

Potrivit sursei citate, unii locuitori din Cluj-Napoca au început deja să se mute în oraşe mai mici, renunţând la avantajele oferite de localitatea considerată cândva cea mai frumoasă şi atractivă din România. În ciuda instituţiilor de învăţământ superior, grădiniţelor, şcolilor, spitalelor, dar şi a variantelor de entertainment din Cluj-Napoca, oamenii încep să plece din oraş.

 „Ne gândim la o posibilă mutare într-un oraș precum: Suceava, Iași, Bacău, Bistrița, Piatra Neamț. Suntem o familie tânără, cu un copil, și ne-am dori să fie un oraș dezvoltat. Să ofere și diferite oportunități. Clujul a devenit destul de scump, pe lângă aglomerația deja cunoscută”, a relatat un clujean pe o rețea de socializare, potrivit publicaţiei bugetul.ro. 

Cei care s-au mutat deja din Cluj susţin că oraşele din Moldova ar trebui evitate, tocmai din cauza salariilor mici. Deşi chiriile şi preţurile la imobile sunt mai scăzute decât în Ardeal, acest lucru vine cu dezavantajul venitului redus. Variantele potrivite, susţin cei care au plecat din Cluj-Napoca, ar fi oraşe precum Braşov, Bistriţa sau Timişoara.

„Bistriţa se extinde de la an, e frumos, pare liniştit, este și acolo trafic, dar e muuult mai mic comparativ cu Cluj… spitalul se modernizează an de an, s-au construit multe chestii noi în câţiva ani… Am mulți prieteni/foști colegi medici care s-au mutat de la Cluj la Bistrița și sunt mulţumiţi.. și mă tot cheamă și pe mine să mă mut acolo”, ar fi scris un alt locuitor din Cluj-Napoca ce ia în calcul faptul de a se muta din oraş. 

Amintim că de preţurile mari din Cluj-Napoca se plâng şi cei care nu duc lipsă de bani. Creatorul de modă Cătălin Botezatu s-a arătat surprins de prețurile exorbitante de la terasele din Cluj-Napoca în cadrul unei interviu acordat pentru emisiunea ”Prima News cu Ciprian Aron”. Cunoscutul fashion designer și fotomodel susține că, în prezent, costurile suportate de persoanele care aleg să mănânce frecvent în oraș, la o terasă în ”Orașul de Cinci Stele” depășesc posibilitățile financiare ale oamenilor de rând.

Comenteaza