Executivul majorează îndemnizaţiile lunare pentru persoanele cu handicap grav

Executivul majorează îndemnizaţiile lunare pentru persoanele cu handicap grav

Indemnizaţiile lunare pentru copiii şi adulţii cu handicap grav vor fi majorate, începând cu banii pe luna iunie, a declarat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul majorează îndemnizaţiile lunare pentru copiii şi adulţii cu handicap grav, începând cu banii pe luna iunie.

Acesta a precizat că este vorba de a doua creştere, după cea de la începutul anului, fiind obligatorie în urma majorării valorii indicatorului social de referinţă, din martie.

”Vor beneficia de această măsură circa 390.000 de persoane”, a precizat Marcel Ciolacu. 

Astfel, potrivit Ministerului Muncii, coeficientul indemnizaţiei pentru adultul cu handicap grav va creşte de la 70% din ISR la 80%, respectiv de la 463 de lei la 529 de lei, iar nivelul prestaţiei sociale pentru copilul cu handicap grav se va majora de la 60% din ISR la 70%, respectiv de la 397 de lei cât este acum, la 463 de lei.

”Măsura de majorare (...) a fost luată având în vedere costurile pe care le presupun serviciile și tratamentele de care aceste persoane sunt dependente, precum și faptul că acești oameni sunt în imposibilitatea de a realiza de venituri din muncă”, arată sursa citată.

Comenteaza