Expoziție bilingvă „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Expoziție bilingvă „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
| Foto: Facebook Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Memorialul Închisoarea Pitești și Muzeul Național Brukenthal prezintă, în perioada 24 mai – 24 iulie 2024, expoziția „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”.

Expoziția itinerantă este bilingvă (română/engleză) și prezintă cronologia Fenomenului Pitești, acțiunea violentă de la penitenciarul Pitești, obiecte originale din sistemul penitenciar comunist - mobilier de celulă, zeghe (uniforma deținuților) -, fișe matricole penale, cărți poștale trimise de deținuții politic familiilor și fotografii inedite, se arată pe pagina de facebook a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

În plus, curatorii au pregătit o secțiune ded--icată deținuților clujeni care au trecut prin Fenomenul Pitesti şi o zonă unde vizitatorii pot împărtăși gândurile și impresiile lor.

Vernisajul va avea loc vineri, 24 mai, de la ora 15:00, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Str. Constantin Daicoviciu nr. 2, Cluj-Napoca.

Organizatorii precizează că evenimentul nu este recomandat copiilor sub 10 ani din cauza violenței deosebite a subiectului prezentat.

Comenteaza