Depozit de gunoaie la parterul unui bloc din Mărăști. Cetăţenii au cerut ajutor primarului / Emil Boc: "Risc epidemiologic"

Depozit de gunoaie la parterul unui bloc din Mărăști. Cetăţenii au cerut ajutor primarului / Emil Boc: "Risc epidemiologic"
| Foto: captura video - ZIUA LIVE

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, continuă întâlnirile cu clujenii în cartiere. Acesta a fost săptămâna trecută în cartierul Mărăști, unde s-a şi intervenit imediat la o problemă punctuală.

"Dincolo de premierea asociaţiilor de properietari, luăm problemele de zi cu zi", a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE. Acesta a transmis că a răspuns mai întâi întrebărilor de dezvoltare generală a oraşului, viziune despre şcoli, grădiniţe, infrastructură, parcuri, etc, oamenii fiind interesaţi şi despre oraş, dar şi despre ceea ce se face în zona lor. 

După aceea, la întâlnirile cu clujenii din cartiere sunt discutate problemele punctual ridicate de cetăţeni individuali. “În Mărăști am găsit o problemă care risca să devină un focar de infecție publică, pentru că cineva la parter (într-un bloc - n. red.) depozita gunoaie nelimitate.

Cetățenii nu reușeau să găsească o soluție să-l oprească ce cel care aduna gunoaie și pe riscul ăsta de căldură se putea transforma totul într-un risc epidemiologic”, a spus primarul Emil Boc la ZIUA LIVE.

Astfel, Boc a precizat s-au folosit instrumentele autorității statului pentru a se putea face curățenie, iar oamenii să nu aibă de suferit. "Uneori e nevoie ca statul să fie mult mai prezent şi mai ferm acolo", a precizat primarul Clujului la ZIUA LIVE.  Acesta a mai menţionat că cetăţenii mai ridică probleme legate de gălăgie, de deteriorarea spaţiului public, aspecte legate de sistemul de iluminat. 

"Pentru fiecare problemă ridicată, în maximum 30 de zile vor fi oferite răspunsuri sau rezolvate sesizările. Acest tip de întâlniri vor continua în toate cartierele orașului. Mulțumesc cetățenilor care și-au alocat timp pentru participarea la întâlnire și pentru spiritul civic de care dau dovadă", a transmis Emil Boc. 

Comenteaza