Folosirea laptopului, interzisă în tot mai multe localuri din Cluj. Care este motivul

Folosirea laptopului, interzisă în tot mai multe localuri din Cluj. Care este motivul
| Foto: unsplash

Mulți patroni de cafenele din Cluj-Napoca decid să adopte regula care interzice clienților să folosească laptopul.

Noua restricție a împărțit clujenii în două tabere. Unii consideră această regulă benefică și folositoare, iar alții sunt în total dezacord.

Oana deține o cafenea și este printre primii administratori care au impus această regulă. Aici clienții nu au voie să folosească laptopul mai mult de 15 minute. Aceasta a pus atât pe pereți, cât și pe mese, afișe de atenționare, potrivit ȘtirileProtv.

„Dacă vine cineva și își deschide laptopul la noi pe masă, nu îi zicem să și-l bage instant în geantă. Le spunem că dacă au ceva urgent de rezolvat, să își cumpere un bilet de avion, orice, un mail de trimis, îi rugăm foarte frumos să respecte regula”, a declarat Oana Tismănaru într-un interviu acordat ȘtirileProtv.

Alte localuri interzic folosirea laptopurilor doar în week-end. Mulți clienți, însă, sunt în dezacord cu această restricție.

Unii antreprenori consideră că cei care folosesc laptopurile în cafenele, stau mult timp și ocupă spațiul pentru alți posibili clienți.

„Am avut reclamații la ANPC. Unii care vin chiar constant la noi, în continuare se plâng. Totul a plecat de acum câțiva ani de zile, când într-unul din shop-urile noastre, într-o sâmbătă, din 26 de locuri câte erau în încăpere, 20 erau ocupate de laptopuri, era o atmosferă super nepotrivită”, a povestit Bogdan Ciucean, antreprenor, potrivit sursei citate.

Pe cealaltă parte, există clienți care nu sunt de acord cu această măsură și spun că nu înțeleg decizia luată. Mulți studenți sunt revoltați, deoarece aceștia spun că se simt bine când lucrează pe laptop și în același timp beau o cafea într-un local.

Alții spun că noua regulă este foarte bună deoarece, oamenii care vin să își bea cafeaua, de multe ori, nu au loc dacă vin mulți cu laptopul.

Chiar dacă mulți clienți sunt nemulțumiți de interzicerea laptopurilor în localuri, vânzările au crescut, iar fluxul de clienți s-a mărit, deoarece mesele sunt eliberate mult mai repede, conform sursei citate.

Comenteaza