Mai multe localități din Cluj vor avea sistem de iluminat stradal modernizat

Mai multe localități din Cluj vor avea sistem de iluminat stradal modernizat

Odată cu montarea noilor corpuri de iluminat tip LED se vor reduce considerabil cheltuielile de întreținere a rețelei de iluminat stradal în localitățile vizate, iar, pe de altă parte, va crește nivelul de securitate socială.

Este vorba despre localitățile Panticeu, Dârja, Sărata, Cătălina și Cubleșu Someșan din comuna Panticeu și de Negreni și Bucea, respectiv tot aliniamentul drumului național DN 1 – E60, aflat pe raza comunei Negreni, iar Consiliul Județean Cluj a emis deja certificatele de urbanism necesare pentru eficientizarea energetică a sistemelor de iluminat stradal public în aceste localități.

Proiectele vizează montarea a sute de noi corpuri de iluminat tip LED și sunt demarate de către autoritățile locale. De asemenea, în ceea ce privește finanțarea acestora, primăriile vizează obținerea de granturi prin intermediul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Utilizarea LED-urilor va reduce considerabil cheltuielile de întreținere a rețelei de iluminat stradal, având în vedere că un astfel de bec are o durată de funcționare de cca. 100.000 de ore. Ba mai mult, în acest fel se va diminua numărul de accidente și incidente produse în timpul nopții, îmbunătățind în acest fel nivelul de securitate socială.

Comenteaza