Mănăștur, mon amour! În spate la Minerva e jeg și jale / "Acolo aşa a fost de zeci de ani" vs. "Pune mâna și adună dacă ești un cetățean bun"

Mănăștur, mon amour! În spate la Minerva e jeg și jale / "Acolo aşa a fost de zeci de ani" vs. "Pune mâna și adună dacă ești un cetățean bun"
| Foto: Facebook Trăiesc în Mănăştur

Au fost demolate gheretele din stația de la Minerva, cartierul Mănăștur, iar locul e curat ca-n palmă, numai bun de plantat copaci, flori, bănci etc. Dar în spate-i ”leopardul”, strigă mănășturenii pe Facebook.  

Înainte de Revoluția din '89, Mănășturul avea reputația celui mai rău famat cartier al orașului. După lăsarea serii era o aventură să circuli singur pe străzile din cartier dacă nu erai băștinaș sau cu prieteni prin zonă. Clujul a crescut mult de atunci. La capitolul siguranță, salubritate, omenie, etc. Însă unele locuri au încremenit în timp, cum ar fi, mizeria de la Minerva și cei care o promovează seară de seară spre disperarea cetățenilor.  

Pe o pagină de Facebook a comunității celor care locuiesc în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca, locația stației Minerva e vedetă. Chiar dacă municipalitatea a demolat recent gheretele unde își făceau veacul prietenii drogurilor, alcoolului și mizeriei, pregătind terenul de lângă parking pentru a-l transforma în spațiu verde, cei care locuiesc în zonă spun că acolo e jale și mizerie deoarece își fac veacul pe băncile din zonă persoane dubioase, dacă nu chiar periculoase. Și nu de ieri, de azi...

Cetăţenii din zonă trăiesc cu frică şi s-au săturat să accepte situaţia sau să o trateze cu indiferenţă şi strâng rândurile pentru a face sesizări în speranţa că se va schimba ceva acolo. 

- ”E groaznic ce se întâmplă pe strada asta. Stau fix în blocul de lângă MC și mi se pare periculos după lăsarea serii. Nu înțeleg de ce nu se poate lua nicio măsură. Întotdeauna e plin de jeg... Și parcă nimeni n-are nici o treabă.”
- "TREBUIE MONTATE NIȘTE CAMERE ȘI FILMAȚI IMB...II CARE FAC MIZERIE".
- "Nu, trebuie făcute sesizări peste sesizări. 100 de oameni zilnic, repetat și până la urmă vor lua masuri. Asta este rezultatul acceptarii și indiferenței."
- "Asociația de locatari, primărie, poliție locala, poliție națională! La cât mai multe pentru a spera la o rezolvare!"
- "Acolo în spatele staţiei se aduna toată spuma Mănăşturului. Sper că odată cu demolarea vechii staţii să piară şi acest obicei."
- "Acolo aşa a fost de zeci de ani."
- "Trist!"
- "Ruşine."
- "Poliţia îi știe, dar nu face nimic.", au scris pe pagina de Facebook Trăiesc în Mănăştur unii clujeni.

Oamenii se tem ca nu cumva zona care va fi amenajată după demolarea gheretelor să fie ocupată şi devastată de cei care par că şi-au făcut un crez din mizerie şi distrugeri. Pe de altă parte, unul dintre sfaturile primite în comentariile imaginii cu mizeria e acela de a contribui fiecare dintre noi cu ceva la curăţenia oraşului: "Pune mâna și adună dacă ești un cetățean bun lasă caterinca"

Comenteaza