Mașină electrică „Made in Cluj”. Cât costă bolidul care arată mai ceva ca o Tesla

Mașină electrică „Made in Cluj”. Cât costă bolidul care arată mai ceva ca o Tesla

Prima maşină electrică fabricată la Cluj a ieşit pe străzile prin oraş după ce a fost omologată deja de Registrul Auto Român.

Cam 500 mii euro ar costa acest prototip, asta în cazul în care ar fi de vânzare…dar vă veţi bucura de o maşină unicat. Şi cel mai important, pe etichetă, pentru că are şi o etichetă pe care scrie "MADE IN CLUJ". Vorbim despre o maşină 100% electrică, realizată din fibră de carbon, deci nu foarte grea, cântăreşte 2 tone şi care atinge o viteză de 120 km/h. 

Ar putea şi mai mult, dar fiind în teste a fost limitată la această viteză. Trecem la interior. Interiorul e la fel de spectaculos ca şi exteriorul, avem 4 locuri, scaunele sunt tapiţate cu piele ecologică, sunt foarte comode, iar caroseria e ranforsată exact ca la maşinile de raliuri, deci e foarte sigură.

În interior totul e digital, nu are nici oglinzi retrovizoare ci nişte camere, iar şoferul vede tot ce se întâmplă pe cele două ecrane din bord. Nici macăr schimbător de viteza clasic nu avem, pentru că viteza se schimba electronic, iar totul se controloează de pe această consola cu touchscreen. 

Maşina a fost deja omologată de RAR pentru probe pe străzi, iar marea provocare a fost atunci când cei care au conceput-o au fost nevoiţi să prezinte cheile în faţa inspectorilor, fiind una dintre condiţiile omologării. Maşina nu are chei fizice, se deschide şi se închide prin atingerea unor senzori, dar în cele din urma şi cei de la RAR au înţeles că lipsa cheilor nu e decât în progres tehnologic, aşa că au omologat-o, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza