O imagine care reflectă crunta realitate. Mămică din Cluj: “Eu, copilul și bicicleta mergem spre stația de autobuz. Trafic, plin de mașini parcate pe trotuar”

O imagine care reflectă crunta realitate. Mămică din Cluj: “Eu, copilul și bicicleta mergem spre stația de autobuz. Trafic, plin de mașini parcate pe trotuar”
| Foto: Facebook / Simona Buburuz

O mămică din Cluj-Napoca a postat pe rețelele de socializare o imagine cu fiul ei care nu poate să treacă din cauza mașinilor parcate pe trotuar, iar pe partea carosabilă e trafic. 

Cluj-Napoca, ca oricare alt oraș mare din lume, devine din ce în ce mai sufocat de mașini. O clujeancă o publicat o fotografie care reflectă această realitate.

În imagine se observă un băiețel care nu poate să se plimbe pe trotuar deoarece sunt parcate mașini.

“Cluj Napoca, anul 2023. Eu, copilul și bicicleta mergem spre stația de autobuz. Trafic, plin de mașini parcate pe trotuar în zona în care locuim.

Avem două opțiuni: o luam pe lângă zid, printre bălării și gunoaie, sau o luăm pe stradă, pe lângă mașini. Revoltător, nu-i așa? ...dar pentru că m-am enervat deja de vreo sută de ori pe tema asta, azi cuget la cum, indiferent de circumstanțe, ne croim singuri calea, fără să ne împiedicăm de obstacole, atunci când știm clar unde vrem să ajungem”, a scris o mămică pe rețelele de socializare.

O imagine care reflectă crunta realitate. Mămică din Cluj: “Eu, copilul și bicicleta mergem spre stația de autobuz. Trafic, plin de mașini parcate pe  Poză cu un copil care nu poate să se plimbe pe trotuar din cauza unei mașini parcate. Sursă foto: Facebook / Simona Buburuz.

Legislația rutieră spune că mașinile pot fi parcate pe trotuar doar dacă indicatoarele și marcajele din zonă permit asta și dacă după parcarea mașinii lățimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziția pietonului este de cel puțin un metru.

Deși municipiul Cluj-Napoca este un oraș care se dezvoltă mai rapid decât alte orașe din țară, nu poate să facă, de multe ori, față numărului mare de mașini și implicit de oameni.

Comenteaza