Foto Păzea! Au început toaletările de primăvară în cartierele din Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca au demarat acţiunile de "toaletare de primăvară" a spaţiilor verzi din cartiere. Sunt vizaţi copacii bătrâni ale căror crengi se pot rupe şi pot provoca pagube. 

Zumzăitul drujbelor se aude prin Mănăştur de câteva zile, semn că a venit primăvara şi copacii pot fi rotujiţi de crengile care au crescut prea mult anul trecut.

Anumite acţiuni de toaletare din cartiere au loc chiar în urma solicitărilor locatarilor anumitor asociaţii de proprietari.

Spre exemplu, unde copacii sunt plantați prea apropiați sau prea aproape de geamuri, toaletările pot să fie mai puțin estetice, dar necesare și corecte. 

Pe Aleea Padin, la solicitarea unui domn care are parcarea arondată tocmai sub un copac, drujbele l-au tuns rapid încă de acum 2 zile, iar acţiunea a continuat în următoarele zile în parcarea de pe Grigore Alexandrescu 5.  

De apreciat e faptul că, spre deosebire de anul trecut, când crengile au rămas părăsite mai multă vreme după tăiere, anul acesta au venit imediat şi remorcile, iar muncitorii au curăţat zona şi au lăsat grădinile care au fost toaletate, curate, ca-n palmă. 

Comenteaza