Premieră NAȚIONALĂ! Cluj-Napoca și Oradea vor fi legate prin piste de biciclete

Premieră NAȚIONALĂ! Cluj-Napoca și Oradea vor fi legate prin piste de biciclete

Municipiile Cluj-Napoca și Oradea ar urma să fie primele reședințe de municipiu legate prin piste de biciclete, printr-un traseu care ar urma să treacă prin Munții Apuseni.

Cluj, Bihor și Alba se asociază pentru a implementa un proiect pentru amenajarea de piste pentru bicicliști în cele trei județe. 

Cea mai mare parte a traseului va străbate Munții Apuseni și va avea cca 700 de kilometri: 224 în Cluj, 338 în Bihor și aproximativ 100 în Alba.  

Investitia ar urma sa se realizeze prin PNRR unde sunt prevazute spre finantare 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel national.

"Este un proiect impresionant. Reușim să creăm o rețea de pistă de biciclete, unele noi, iar altele pe cele deja existente. Dacă se va implementa vom reuși în premieră, în România, să unim două reședințe de județ pe pistă de biciclete, Cluj-Napoca și Oradea", a explicat liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

Potrivit acestuia, pistele vor fi făcute pe cat posibil in apropierea drumurilor publice pentru a fi nevoie de cat mai putine exproprieri.

Pe raza județului Cluj sunt prevăz piste în nu mai puțin de 22 de localități. Doar pentru Cluj, investiția este estimată la 18 milioane de euro.

Comenteaza