Foto PROGRAMUL de 1 Decembrie la Cluj-Napoca. Depuneri de coroane, defilare militară, concerte și aprinderea iluminatului festiv

Cluj-Napoca sărbătorește Ziua Națională a României cu mai multe evenimente organizate în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii.

Manifestările de 1 Decembrie au debutat la ora 9:00 cu ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul.

De la ora 10:30 în Piața Avram Iancu va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi, iar de la ora 12:00, va avea loc un eveniment dedicat liderului revoluţiei române de la 1848 din Transilvania - „Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului”, organizat în parteneriat cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România.

Pe Bulevardul Eroilor va avea loc o reconstituire a evenimentelor din anul 1918, în intervalul 13:00-15:00. 

În Piața Unirii, evenimentele dedicate Zilei Naționale vor începe la ora 15:00 cu un regal folcloric susținut de artiști și ansambluri folclorice de renume precum Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiș, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărțișorul și ansamblul folcloric Dor Transilvan.

La ora 19:00 este programată aprinderea iluminatului festiv în tot orașul, moment după care pe scena din Piața Unirii vor urca Delia și Cargo. 

De la ora 20:00, în Piața Avram Iancu va avea loc un spectacol inedit de drone și artificii.

Clujenii pot rămâne cu o amintire din zona de photobooth, de pe Bulevardul Eroilor, care va fi activă în intervalul 12:00-21:00.

Program:

Piața Unirii

15:00 - Regal folcloric
19:00 - Aprinderea iluminatului festiv
19:05 - Concert Delia
20:15 - Concert Cargo

Piața Avram Iancu

10:30 - Defilarea cu tehnică militară și de intervenție
12:00 - Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului (eveniment organizat în parteneriat cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România)
20:00 - Spectacol de drone & artificii

loading...
Comenteaza