Proiectul care interzicea bolnavilor contagioși să urce în trenuri a fost retras

Proiectul care interzicea bolnavilor contagioși să urce în trenuri a fost retras

Ministerul Transporturilor a retras din dezbatere publică Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România care ar fi interzis persoanelor care suferă de o boală contagioasă să călătorească cu trenul.

”În urma propunerilor primite din partea societăţii civile, în cadrul procedurii de consultare publică, desfăşurată în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a decis retragerea proiectului de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul feroviar din cadrul procedurii menţionate”, anunţă, joi, Ministerul Transporturilor.

Un alineat din Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România urma să fie modificat, astfel încât ”persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalţi călători” să nu mai poată călători cu trenul.

În prezent este în vigoare o prevedere asemănătoare, potrivit căreia persoanele cu boli contagioase pot călători dacă plătesc rezervarea întregului compartiment.

Marți, CFR a precizat că noua prevedere ţine cont de reglementările europene şi s-ar aplica de către toţi operatorii de transport pe calea ferată.

Comenteaza