Protest cu scandări și rugăciuni și la Curtea de Apel, unde instanța judecă contestația lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor prezidențiale

Protest cu scandări și rugăciuni și la Curtea de Apel, unde instanța judecă contestația lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor prezidențiale
| Foto: Facebook

Sute de persoane protestează luni, pe treptele sediului Curţii de Apel Bucureşti, în timp ce instanța judecă contestația lui Călin Georgescu la decizia prin care au fost anulate alegerile prezidenţiale, în prezența acestuia.

Protestatarii au intonat cântece patriotice și au scandat „Suveranitate”, „Iohannis, nu uita, asta nu e țara ta!”, „Nu vă fie frică, poporul se ridică!” și „Georgescu președinte!” . La proces participă și Călin Georgescu. Acesta a ieșit într-o scurtă pauză din sala de judecată, însă nu a oferit declarații.

În așteptarea unei decizii a completului de la Curtea de Apel București, protestatarii au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” și au fredonat imnul României. Unii dintre protestatari au intrat și în Curtea de Apel București, scrie hotnews.ro.

Ședința de la Curtea de Apel a început în ziua de luni, 30 decembrie 2024, la ora 14,00, iar după ora 16 completul de judecată ar urma să anunțe sentința. 

Poliţia Capitalei a anunțat că a deschis dosar de cercetare penală pentru „ultraj judiciar”, după ce un bărbat a postat pe Facebook ameninţări la adresa judecătorului de Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul lui Călin Georgescu.

„Gata cu trădările și trădătorii poporului român! Atenție, judecător Cristina Ardeleanu!”, este mesajul postat de Cătălin Berenghi pe Facebook.

Tot luni, Curtea de Apel Bucureşti a infirmat zvonurile conform cărora dosarul ar fi fost mutat la alt complet de judecată, cauza fiind soluţionată de judecătoarea căreia i-a fost repartizată speţa iniţial, respectiv Cristina Ardeleanu, notează Agerpres.

Este vorba de un proces în care Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Serviciul Român de Informaţii, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi Elena Lasconi.

Călin Georgescu cere anularea hotărârii Biroului Electoral Central din 6 decembrie, care a invalidat procesul electoral și a cerut reluarea alegerilor prezidențiale de la zero, în baza unei decizii a Curții Constituționale. 

CCR a anulat pe 6 decembrie rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI şi STS, în care se arată că Georgescu a încălcat legislaţia electorală referitoare la finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, după ce a raportat la Autoritatea Electorală Permanentă zero cheltuieli, în condiţiile în care SRI şi MAI au indicat faptul că finanţarea campaniei pe TikTok a fost realizată de Bogdan Peşchir şi s-a ridicat la un milion de euro.

De asemenea, în documentele desecretizate de CSAT se spune că au avut loc acţiuni ale unui actor cibernetic statal asupra infrastructurilor IT&C suport pentru procesul electoral şi că România este o ţintă pentru acţiuni hibride agresive ruse.

UPDATE: Una din avocatele prezente în sală, care reprezintă Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept (contestator al deciziei CCR, alături de Călin Georgescu) i-a spus judecătoarei Cristina Ardeleanu, pe vor să o recuze, că are ocazia ”să se mântuiască”. Avocații lui Călin Georgescu au cerut recuzarea judecătoarei pe motiv că aceasta ar intra pe fondul speței, fără a soluționa excepțiile.

Curtea de Apel București a amânat, luni seara, pronunțarea până la soluționarea cererii de recuzare a judecătoarei Cristina Ardeleanu, conform G4Media.

 

Comenteaza