Protest spontan la Direcția de Statistică Cluj: "Nu se mai poate așa!"

Protest spontan la Direcția de Statistică Cluj: "Nu se mai poate așa!"

Angajații Direcției Județene de Statistică Cluj au protestat, vineri, timp de o oră, în fața instituției, nemulțumiți de salarizarea discriminatorie.

Salariații Direcției Județene de Statistică Cluj au ieșit în fața instituției cu pancarte pe care erau afișate mesaje ca: "Nu se mai poate așa!" / "Respectați ce v-ați asumat!!!" / "Respect pentru statistician!".

Oamenii spun că astfel de proteste vor fi zilnice, până când revendicările le vor fi soluționate. 

Angajații DJS Cluj cer stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual din cadrul instituției la nivelul administrației publice centrale, acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul DJS Cluj, mărirea schemei de personal a DJS Cluj corespunzător volumului de activitate şi deblocarea angajărilor și exceptarea structurilor subordonate Institutului Naţional de Statistică de la procesul de desfiinţare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activităţii, conform prevederilor Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

Protestanții au prezentat și un tabel comparativ cu salariile pe care le primesc cei cu funcții de conducere, în comparație cu alte instituții ale statului, inclusiv din Primăria Cluj-Napoca.

Protest spontan la Direcția de Statistică Cluj: "Nu se mai poate așa!"

Dacă revendicările nu le vor fi soluționate, angajații DJS Cluj spun că nu vor "mai colecta și furniza date statistice din judeţul Cluj și vom refuza participarea la centralizarea rezultatelor alegerilor din anul 2024!", avertizează angajații DJS Cluj. 

Comenteaza