"Cel mai tare monument din Cluj!" se află în Mănăştur

"Cel mai tare monument din Cluj!" se află în Mănăştur
| Foto: Facebook - Trăiesc în Mănăştur

"Reacție civică sănătoasă la mega nesimțire în Mănăștur!" a scris Adrian Dohotaru pe grupul de Facebook al cartierului lângă o fotografie cu un "monument" din oraşul Cluj-Napoca.  

"Reacție civică sănătoasă la mega nesimțire în Mănăștur!" a scris Dohotaru lângă o fotografie care este mai mult decât grăitoare în ce priveşte nepăsarea de a aduna excrementele animalelor de companie plimbate de stăpânii acestora prin oraş. Clujenii au reacţionat la postare revoltaţi că pe trotuar trebuie să fie tot mai des atenţi să nu adune pe talpa papucilor asemenea monumente: "Rușine, rușine să le fie și pe trotuar trebuie să fim atenți să nu călcăm peste așa ceva, până când?"

"Eu am 3 câini, dar niciodată nu las mizerie în urma lor și mă enervează teribil când văd astfel de ,, monumente" însă la fel de degradant e și gestul oamenilor care nu-s oameni și lasa dejecții și alte mizerii în urma lor. Cred că ambele tabere trebuie sa se civilizeze", a mai comentat cineva postarea.  "Un monument bine meritat! Omul are vină nu câinele!", e de părere un alt cetăţean din Cluj-Napoca. 

Primăria Cluj-Napoca a desfăşurat în urmă cu 2 ani o campanie de conștientizare despre importanța curățeniei spațiului public, pe căile de acces și pe spațiile verzi din municipiu. "Vă îndemnăm să păstrați curățenia în urma dvs și în urma câinelui dvs! Deținătorii de animale de companie sunt obligați prin Regulamentul privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca și Regulamentul de funcționare a parcurilor publice pentru câini să păstreze curățenia în spațiul public.

Dacă nu fac acest lucru, sunt pasibili de amendă între 400 și 600 lei. Este important să păstrăm un spațiu public curat deoarece excrementele de câini sunt:
- extrem de periculoase pentru oameni, din cauza microorganismelor pe care le conțin: Giardia, Salmonella, E.coli și multe altele. 
- dăunătoare pentru mediul înconjurător deoarece nu sunt fertilizante pentru sol
- declarate ca fiind periculoase și se descompun în aproximativ 12 luni.

Vă recomandăm să scoateți câinele la plimbare numai în locurile special amenajate şi să dețineți produsele necesare pentru curățenia locului și evacuarea dejecțiilor (pungă)", a transmis municipalitatea. 

Cadru legal: HCL nr. 354/2015, art.7 și art.11 alin.1, lit. e) modificat prin HCL nr. 264/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca și Regulamentul de funcționare a parcurilor publice pentru câini. Documentele pot fi consultate pe website-ul primăriei.

Comenteaza