Se majorează valoarea tichetelor de creşă. Cine poate beneficia de bani

Se majorează valoarea tichetelor de creşă. Cine poate beneficia de bani

Valoarea tichetelor de creșă va fi majorată începând cu 1 aprilie 2023. 

Valoarea tichetelor de creșă crește cu 30 de lei, ajungând la suma de 600 de lei, potrivit unui ordin publicat miercuri, 29 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul I al anului 2023,scrie Edupedu.ro.

Cine poate beneficia de bani acordați prin tichetele de creșă

Încă din primul an au fost acordate lunar acelor angajați, atât din sistemul bugetar, cât și cel privat, care nu au beneficiat de concediul de creștere al minorului, precum și de indemnizația de creștere, singura condiție fiind ca minorul să nu depășească vârsta de 2 ani.

Conform cadrului legal, valoarea tichetelor de creşă este cumulată cu sumele acordate de stat, prin intermediul alocațiilor de stat pentru cei mici, dar și cu acel sitmulent, numit stimulent de inserție, acesta din urmă fiind acordat angajatului la reluarea activității în câmpul muncii.

Tichetele de creșă se distribuie salariaților, lunar, pentru fiecare dintre copiii lor naturali, inclusiv pentru fiecare copil adoptat, precum și pentru cei cărora li s-a instituit tutela, pe baza următoarelor documente:

  • cerere pentru acordarea tichetului de creșă;
  • actul doveditor eliberat de creșa/entitatea asimilată acesteia la care este înscris copilul;
  • documente care să ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naștere al copilului, în cazul părinților naturali, sau hotărârea judecătorească de încuviințare a adopției, în cazul copilului adoptat;
  • documente care să ateste calitatea de tutore, respectiv hotărârea judecătorească de instituire a tutelei sau, după caz, dispoziția autorității tutelare;
  • declarație pe propria răspundere că celălalt părinte sau, după caz, tutorele nu beneficiază de tichete de creșă, de concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
  • alte documente solicitate de angajator, după caz, potrivit regulamentului intern.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza