Sfaturile primite de o tânără care vrea să se mute la Cluj: „Stai la locul tău”/ „E sold out!” / Nejustificat de scump. Ce le-a răspuns celor care se plâng de „vinituri”

Sfaturile primite de o tânără care vrea să se mute la Cluj: „Stai la locul tău”/ „E sold out!” / Nejustificat de scump. Ce le-a răspuns celor care se plâng de „vinituri”
| Foto: Primăria Cluj-Napoca

O tânără care dorește să se mute în Cluj-Napoca a întrebat pe Facebook care ar fi zonele bune de aici și accesibile la preț, însă nu toată lumea a fost atât de „primitoare” cu femeia care își caută o casă în inima Transilvaniei.

O tânără dornică de a se muta în Cluj-Napoca a scris pe grupurile de pe rețele de socializare ce intenții are și a întrebat care sunt zonele în care aceasta s-ar putea muta.

„Bună ziua! Intenționez să mă mut în Cluj și aș vrea recomandările voastre pentru o zonă bună dar totuși accesibilă din punct de vedere preț pentru a cumpăra un apartament. Având bebe mic caut o zonă care să nu fie neaparat în centru dar totuși să nu faci 2 ore până acolo, chiar dacă este aproape, ma interesează și traficul. Mulțumesc”, a scris inițial tânăra într-o postare pe un grup de Facebook.

Comentariile au fost diversificate, de la unele serioase, cu sfaturi utile, unde i se recomandau cartiere/zone precum Mănăștur, Grigorescu, Gruia și Gheogheni la cele ironice, precum: „În Cluj și din centru faci 2 ore până în centru” sau „Hai în Florești mai mult stai decât să mergi”, până la unele puțin mai răutăcioase.

„Eu zic să stai la locul tau, lasă Clujul că e aglomerat rău!?”; „Clujul e sold out! Caută să te muți în alt oraș”. Autoarea postării de pe Facebook a intrat și în discuții aprinse în comentarii.

Sfaturile primite de o tânără care vrea să se mute la Cluj: „Stai la locul tău”/ „E sold out!” / Nejustificat de scump. Ce le-a răspuns celor care se

Sursă: grup Facebook - Cluj-Napoca

Mulți i-au răspuns la „băscălie” / „Clujul pute de la vinituri”

Un bărbat a susținut-o pe tânăra în căutare de apartament la Cluj.

„Dacă citeați toate comentariile vedeați că doamna a fost foarte civilizată şi a vrut doar niște informații. Mulți au inceput să răspunda la băşcalie, tipic Românesc. Adevărul este că nici oraşul Cluj-Napoca a cam stagnat ultimii 20 de ani. Oraşe precum Oradea sau Timișoara sânt mult mai avansate din toate punctele de vedere. Dacă în Cluj nu existau universități era un oras mediocru”, a scris acesta în comentarii.

Un alt bărbat i-a spus tinerei că îi recomandă alt oraș, nu Cluj-Napoca și totodată a încercat o glumă și a afirmat că orașul de pe Someș miroase din cauza „viniturilor”.

„Am auzit ca la Craiova e kids friendly și e ieftin tare, lasă Clujul deja e plin de vinituri de pe la țară atât de mulți au venit încat deja pute aerul”, a scris un alt bărbat.

O doamnă i-a raspuns în comentarii cu un „sfat” foto.

Sfaturile primite de o tânără care vrea să se mute la Cluj: „Stai la locul tău”/ „E sold out!” / Nejustificat de scump. Ce le-a răspuns celor care se Sursă: grup Facebook - Cluj-Napoca

„Clujul a devenit mai scump nejustificat”

O altă tânără i-a argumentat în comentarii de ce nu s-ar muta înapoi la Cluj. Ea locuiește acum mutată în București. Tot în Capitală stă și tânăra care cere sfaturi.

„Nu știu din ce oraș ești, dar eu sunt din Cluj, mutată la București și din păcate oricât de drag îmi este Clujul nu m-aș muta înapoi din 3 motive: a devenit aglomerat dar nu are încă metrou, este mai scump decât majoritatea orașelor (și când zic asta mă refer că eu duc piață la mătușa mea când merg în vizită), salariile mai mici decât în capitală dar apartamentele mai scumpe, afterschool mai scump pentru copil! Eu zic să te gândești bine pentru bebe înainte să faci o astfel de mutare. Per total costul de viață la Cluj a devenit foarte mare și nejustificat. Eu am 2 copii și nu mi-aș permite să locuiesc iar la Cluj”, a fost sfatul unei femei pentru tânără.

Femeia în căutare de sfaturi i-a răspuns și a afirmat că București „este cel mai oribil oraș din România”.

„Nu țăranii sunt problema” / „A fost cândva cum trebuie”

Tânăra a primit și oferte directe în comentarii de genul: „Vând eu apartament deasupra la Polus (actualul mall VIVO - n. red.)” sau „Aveți mesaj privat”.

„Sunt clujeancă 100%, Clujul a fost cândva cum trebuie. Acuma nu mai e. Toate națiile posibile sunt aici. Și da, e aglomerat, dar oricum asta se vrea. De parcă nu mai exista loc pe planeta asta. Ne înghesuie ca pe șobolani. Nu țăranii au stricat Clujul ci alții. Cel mai bine la periferie intr-un mic sătuc lânga Cj. La Cj se fac construcții peste construcții, azi-mâine nu vom mai avea spatiu verde”, a scris o altă femeie în comentarii.

Sfaturile primite de o tânără care vrea să se mute la Cluj: „Stai la locul tău”/ „E sold out!” / Nejustificat de scump. Ce le-a răspuns celor care se

Sursă: grup Facebook - Cluj-Napoca

Tânăra a revenit cu o actualizare la postarea inițială și a afirmat că nu e de acord cu unii care s-au plâns de „țărani” și „vinituri”.

„Update: observ că majoritatea vă plângeți de «țăranii» care au invadat clujul. Nu taranii sunt problema, ci oamenii needucați și mizerabili. Locuiesc în București la curte și in fiecare zi aud manele, artificii și la 9 dimineața, oameni înjurând pe stradă și alte cele. Zona nu contează, am stat în peste 5 zone de când sunt în București și toate sunt zone bune degeaba, oamenii sunt la fel.

Apa caldă lipsește, gândaci peste tot, caldură lipsește și ea, de aceea vreau să plec din București. Nu aș recomanda nimănui să locuiască aici, plus traficul, faci 5 km în 1h și gropile sunt incredibile.

Mulțumesc de răspunsuri dar dacă tot ziceți să nu ne mutam în Cluj spuneți și motivele, nu că e aglomerat… am fost în Cluj… nu e aglomerat haideți la București să vedeți aglomerație și «țărani,» cât cuprinde”, a scris tânăra într-o actualizare la postarea inițială.

Comenteaza