Spectacol de dans contemporan la Cluj-Napoca: “Piesa coregrafică propune o punte între fragilitate și putere”

Spectacol de dans contemporan la Cluj-Napoca: “Piesa coregrafică propune o punte între fragilitate și putere”
| Foto: Luciana Petroae, Dalma Nyiri

Spectacolul de dans contemporan "Imagine Peace - blue paper", în coregrafia Oanei Mureșan, va avea loc la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca în perioada 15 – 16 iulie 2023.

Conceptul și coregrafia spectacolului "Imagine Peace - blue paper" aparțin dansatoarei și coregrafei clujence Oana Mureșan.

Imagine Peace - blue paper vorbește despre natura umană și căutarea continuă, despre întrebările care ne agasează și ne ocupă tot spațiul fizic și mental. Ce se întâmplă dacă uneori renunțăm la răspunsuri?

Într-un spațiu sonor imersiv, piesa coregrafică propune o punte între fragilitate și putere, o lume a renunțării eliberatoare, în care dualitățile se dizolvă. În acest spațiu infinit al necunoscutelor, omul reușește să capteze un sentiment unic de armonie și de libertate, fără nicio altă promisiune - se arată în descrierea spectacolului.

Vor participa Iulia David, Olivia Saliou, Hajnalka Popa, Alexandra Balla, Emilia Marchis, Alexandra Rus, Ecaterina Coșelev, Rebeca Prodan.

Spectacolul va avea loc în 15 - 16 iulie 2023, de la ora 19:00, la Sala Studio din cadrul Universității Sapientia de pe Calea Turzii nr. 4. Durata piesei este de 45 de minute, iar prețul unui bilet este de 50 de lei și poate fi achiziționat de pe Eventbook.

Vlaicu Golcea se ocupă de muzică și sound design, iar Andra Handaric este designerul de costume. Attila Almasi se ocupă design-ul instalațiilor de iluminat. Grafica afișului este realizată de Dalma Nyiri, iar fotografia, de Luciana Petroae.

Parteneri - Liceul de coregrafie Octavian Stroia Cluj-Napoca, Centrul Cultural Clujean, Universitatea Sapientia, Black Box Productions.

Producător - OM Centru Coregrafic.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Comenteaza