TIR cu lemne, oprit de polițiști pe un drum din Cluj. O firmă a fost amendată cu 4.000

TIR cu lemne, oprit de polițiști pe un drum din Cluj. O firmă a fost amendată cu 4.000

Polițiștii clujeni au interceptat, marți, pe DN1R, în localitatea Călata, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, dintre care o parte fără documente de proveniență.

Un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat de 33 de ani, din județul Alba, a fost interceptat de polițiști în Călata. În urma verificărilor s-a constatat că șoferul transporta lemn rotund din esență rășinoasă fără documente de proveniență.

„În cadrul controlului efectuat de polițiști și a cubajului realizat de personalul Ocolului Silvic Huedin a reieșit faptul că bărbatul a transportat cantitatea totală de 49,091 mc, dintre care cantitatea de 8,10 mc de lemn rotund din esență rășinoasă fiind transportată fără documente de proveniență.

De asemenea, în cadrul verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul în cauză a condus ansamblul de vehicule încărcat cu materialul lemnos fără a respecta obligația de a utiliza cartela tahograf, conform prevederilor legale, acesta fiind sancționat cu 4.000 de lei, în baza O.G. 37/2010.

Totodată, controlul derulat a condus la stabilirea faptului că pe timpul deplasării reprezentanții societății comerciale în cadrul căreia era efectuat transportul ar fi închis receptorul gps al terminalului , dar și datele mobile ale acestuia, context în care a fost aplicată măsura sancționării acesteia cu 3.000 de lei, potrivit prevederilor Legii 171/2010”, transmite IPJ Cluj.

Societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, iar materialul lemnos identificat fără documente de proveniență predat reprezentanților ocolului.

Comenteaza