TIR cu zeci de tone de gunoaie din Italia, oprit la granița de vest

TIR cu zeci de tone de gunoaie din Italia, oprit la granița de vest

Polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu Bihor au întors din drum un TIR încărcat peste 32 de tone de deșeuri care încerca să intre în țară.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automărfar condus de către un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale de plastic și cauciuc, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 32.170 kg de deșeuri materiale de plastic și cauciuc, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, se mai arată în comunicat.

Drept urmare, TIR-ul nu a putut intra pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

Comenteaza