Un elev din Cluj-Napoca a obținut medalia de aur la Olimpiada de Matematică pentru Juniori din Albania

Un elev din Cluj-Napoca a obținut medalia de aur la Olimpiada de Matematică pentru Juniori din Albania
| Foto: Facebook / Ministerul Educației

Lotul de elevi români care au participat la Olimpiada de Matematică pentru Juniori din Albania au obținut trei medalii de aur, două de argint și una de bronz. 

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2023) s-a desfășurat în perioada 23 – 28 iunie 2023, la Tirana, Albania, iar competiția de află la cea de a 27-a ediție. Lotul de elevi români care au participat la această olimpiadă au obținut rezultate excelente.

Un elev de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, se numără printre participanții care au reușit să obțină o medalie de aur.

“Felicitări elevilor români și profesorilor care i-au pregătit. Fiecare dintre participanții din lotul României a obținut medalii”, a transmis Ministerul Educației. 

Rezultatele participanților din lotul României:

Medalii de aur:  

- Iancu-Ioan Sandea (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca) 

- Matei Neacșu (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)  

- David Mărghidan (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești) 

Medalii de argint: 

- Andrei Șună (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

- Sara Lorena Berghea (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

Medalie de bronz: 

- Ioana Stroe (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București) 

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader, și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader, și însoțită de profesorii Dana Heuberger (Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare), Gabriel Popa (Colegiul Național Iași) – ambii observatori A, și Marian Haiducu (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești) – observator C.

La Olimpiada de Matematică pentru Juniori din Albania participă echipe formate din câte șase elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate.

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte, potrivit Ministerului Educației.

Comenteaza