Vinerea Verde ia startul la Florești. Clujenii: La Apahida, Baciu, Mera etc, pe CÂND

Vinerea Verde ia startul la Florești. Clujenii: La Apahida, Baciu, Mera etc, pe CÂND

Începând de vineri, 3 martie a.c., floreștenii au la dispoziție 6 linii de autobuz pe care vor putea circula gratuit. Oamenii din Apahida, Mera, Baciu vor ca acest program să fie implementat şi în localităţile lor.

Programul a fost inițiat de primăria municipiului Cluj-Napoca și are denumirea „Vinerea Verde”. Oamenii pot călători gratuit în fiecare vineri pe mijloacele de transport în comun din municipiul Cluj-Napoca. De vineri, şi cea mai mare comună din țară, Floreşti, va implementa acelaşi program. 

Primarul din Floreşti, Bogdan Pivariu, a transmis că această premieră a fost posibilă printr-o strânsă colaborare cu municipiul Cluj-Napoca și Compania de Transport Public, iar costurile ocazionate de programul Vinerea Verde vor fi susținute din bugetul local al comunei.

Ceilalţi locuitori din zona metropolitană a municipiului Cluj-Napoca ar dori extinderea acestui program în localităţile lor. 

"Și la Apahida nu este vinerea verde?", a întrebat cineva pe grupul de Facebook Trăiesc în Floreşti, Cluj. "Când o să avem un primar care face demersuri în acest sens, vom avea... El nu a fost în stare sa negocieze cu CTP nişte preţuri decente pt. abonamente sau să avem linie mai lungă până în centru, darămite să facă vinerea verde", a venit răspunsul. 

"Și în Mera nu este Vinera VERDE?", "Primăria Baciu la noi când?", scriu alţi clujeni din zona metropolitană a oraşului. 

Citeşte AICI Care vor fi liniile gratuite din Floreşti.

Comenteaza