Zboruri de antrenament la înălțimi mici ale avioanelor militare pe întreg teritoriul României, inclusiv în Cluj. Nu vă alarmați!

Zboruri de antrenament la înălțimi mici ale avioanelor militare pe întreg teritoriul României, inclusiv în Cluj. Nu vă alarmați!
| Foto: ziarul financiar

Forțele Aeriene Române au anunțat desfășurarea unor zboruri de antrenament la înălțimi mici pe întregul teritoriu al țării.

Aceste antrenamente se vor desfășura în perioada 30 iulie – 05 august 2024 pe întreg teritoriul țării, inclusiv pe raza județului Cluj. 

Aceste exerciții fac parte dintr-un program de pregătire intensă, menit să sporească capacitatea de reacție a personalului aeronautic în orice situație.

De asemenea, a fost emisă o informare către populație, în care se menționează că zborurile la joasă înălțime ar putea genera îngrijorări în rândul comunităților locale, dar acestea sunt măsuri necesare pentru asigurarea unei pregătiri de înaltă calitate.

"Zborul la joasă înălţime poate genera îngrijorări în rândul comunităţilor locale din proximitatea zonelor de pregătire. Statul Major al Forţelor Aeriene informează cetăţenii că aceste exerciţii vizează creşterea capacităţii de reacţie a personalului aeronautic în orice situaţie", se arată într-un comunicat emis de Forțele Aeriene Române.

Avioanele militare de tip F-16 din dotarea Armatei Române vor decola și ateriza de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Statul Major al Forțelor Aeriene a subliniat importanța acestor manevre, care contribuie la menținerea și îmbunătățirea abilităților piloților și echipelor de suport.

 

Comenteaza