Se vinde "U"! Doi oameni de afaceri bucureşteni şi un neamţ vor "Şepcile roşii"

Se vinde
Perioada neagră a Universităţii se apropie de sfârşit. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, cu o avere estimată la 43-45 milioane de euro sunt aproape să preia clubul clujean. De „U" e interesat şi Lutz Stache, un afacerist german care a vrut să cumpere şi Rapidul acum câţiva ani.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze vineri, spun sursele ZIUA de CLUJ, iar noul investitor va plăti datoriile Universităţii către bugetul de stat, în cel mai scurt timp. Suma creanţelor către Direcţia de Finanţe ajunge la un milion de euro, motiv pentru care clubul are conturile blocate. În acest moment, Ioan Mărginean, cel care a preluat de la Florian Walter pachetul majoritar al Universităţii, are de ales între două variante viabile: propunerea fraţilor Călin şi Gheorghiţă Bultoc, cei care deţin compania Meridian, şi cea venită din partea unui grup de investitori nemţi, printre care şi Lutz Stache.

Conform ediţiei din 2011 a „Top 300 Capital", familia Bultoc are o avere estimată la 43-45 milioane de euro. Cei doi fraţi şi-au început afacerile imediat după '90, când au înfinţat grupul de firme Meridian Auto, iar la începutul anilor 2000 au deschis primul show-room Dacia Renault la standardele companiei franceze. Conform „Capital", în urmă cu doi ani cei doi au derulat un business de 13,1 milioane de euro. Pe lângă show-room-urile Dacia-Renault, familia Bultoc mai deţine şi compania de taxi Meridian, dar şi alte societăţi care însumează un număr de peste 1500 de angajaţi. Conform informaţiilor noastre, cei doi ar fi dispuşi să acopere datoriile clubului, cifrate în acest moment la două milioane de euro.

Lutz Stache este proprietarul grupului AHG Industry, cu activităţi în industrie şi comerţ. Stache (57 de ani) s-a născut în Berlinul de Est, iar în prezent e stabilit la Cottbus. Averea lui este estimată la aproape un miliard de euro şi, în ultimii ani, afaceristul şi-a manifestat de mai multe ori intenţia de a investi în fotbalul românesc. El a fost aproape de a bate palma cu George Copos pentru achiziţionarea Rapidului, dar tranzacţia a căzut în ultimul moment.

Cunoscut drept apropiat al familiei Reghecampf, Stache ar fi rupt legătura cu cei doi de mai mult timp. Sursele ZIUA de CLUJ susţin că omul care ţine legătura în permanenţă cu Stache şi cel care încearcă să-l convingă să preia pachetul majoritar de acţiuni de la Universitatea Cluj este Vasile Miriuţă, fost jucător la Energie Cottbus. Conform informaţiilor noastre, Stache ar fi pregătit să preia echipa împreună cu un alt om de afaceri german, stabilit la Frankfurt. Cei doi ar oferi o sumă de 750.000 de euro pentru pachetul majoritar de acţiuni, însă actualii proprietari solicită cu aproximativ 500.000 de euro mai mult.

O a treia variantă, considerată însă "neviabilă", o scoate în faţă pe Anamaria Prodan, cea care ar fi dispusă, ajutată de un investitor, să plătească suma cerută de către Florian Walter şi Ioan Mărginean, dar cu preţul mutării echipei la Buzău. „Sunt şanse mici ca acest lucru să se întâmple. Cel mai bine pentru „U" ar fi ca clubul să fie preluat ori de către cei doi oameni din Bucureşti, care arată a fi foarte serioşi, sau de către nemţi. Ultimii nu au venit, însă, cu un plan foarte concret. Până vineri ar trebui să se ştie mai multe", a precizat o persoană din anturajul Universităţii Cluj.

45
De milioane de euro
este averea fraţilor Călin şi Gheorghiţă Bultoc, susţine revista „Top 300 Capital"

1,3
Milioane de euro
valorează pachetul de 98 la sută de acţiuni, deţinut în acest moment de către Ioan Mărginean, aceasta fiind suma la care ajunge capitalul social al clubului.

Alin ŞUTEA
Cătălin SUCIU

Etichete
Comenteaza