Aproape de surpriză: "studenţii" au cedat greu la Vaslui

Aproape de surpriză:
„U" Cluj a pierdut cu FC Vaslui, dar a lăsat o impresie frumoasă în Moldova, de unde ar fi putut pleca măcar cu un punct.

"Studenţii"au irosit mai multe ocazii mari de gol, dar au plecat înfrânţi după reuşita lui Marius Niculae, din prima repriză. În urma acestui rezultat, "U" rămâne pe locul 12 în clasament, după 12 etape, cu 14 puncte.

Viitorul Constanţa, Bistriţa şi Braşovul reuşiseră să producă marile surprize ale etapei după victorii în faţa lui CFR Cluj, Dinamo şi Rapid, în deplasare, iar Universitatea Cluj spera să plece măcar cu un punct de la Vaslui. Neplătiţi de luni de zile şi cu o situaţie incertă la nivelul conducerii, „studenţii" au început cu mult curaj partida şi au avut prima ocazie de gol a partidei, dar Coman a ieşit salvator şi l-a blocat pe Cleiton(6). „Dulăul" Hizo a făcut primele semne de nelinişte pe banca tehnică, dar elevii săi nu s-au trezit din letargie. Dos Santos a trecut cu lejeritate de Celeban, a rămas singur cu Dani Coman, dar a şutat anemic, direct în braţele portarului vasluian (16). Fără să impresioneze, gazdele au dat lovitura la prima fază periculoasă. Sânmărtean a înaintat nepermis de uşor cu mingea la picior, a intrat în careul Universităţii, a centrat , Milanov a deviat mingea la Marius Niculae, iar atacantul a şutat în forţă, direct în plasa porţii lui Balauru (23). Reuşita a adus o oarecare linişte în jocul precipiat al moldovenilor, iar fazele de atac au prins şi cursivitate. Varga ar fi putut face 2-0, dar a tras mult peste poartă din poziţie bună (35). Pe finalul primei părţi, "U" a avut şansa egalării, însă Lupu şi Dos Santos era să se lovească cap în cap după centrarea lui Vasile Gheorghe (42).

"Studenţii" au rămas sus şi în actul secund, forţând egalarea, dar au fost lipsiţi de insipiraţie în faţa porţii. Coman s-a jucat cu focul, Cleiton i-.a furat mingea, dar a trimis în plasa laterală (48).

Vasluiul şi-a luat măsuri de precauţie, s-a concentrat mai mult şi a reuşit să blocheze ultimele şarje ofensive ale clujenilor. Antal şi Sânmărtean puteau închide meciul, dar Balauru a fost de fiecare data la post. Finalul s-a jucat pe contre, iar "U" Cluj a fost la un pas de egalare în prelungirile meciului, după un şut expediat de Pătraşcu, din lovitură liberă, care a trecut puţin pe lângă poartă.

Milanov trebuia eliminat

Bulgarul Milanov a avut o ieşire nervoasă chiar în debutul meciului şi i-a aplicat o lovitură plină figură lui Paulinho, dar centralul Colţescu a lăsat jocul să curgă. Banca clujeană a luat foc şi a cerut eliminarea bulgarului, însă arbitrul a rămas impasibil. Paulinho a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar şi-a revenit imediat.

FC Vaslui - "U" Cluj 1-0 (1-0)

  • Au marcat: Niculae (23) Stadion: Municipal Vaslui
  • Spectatori: 4000
  • FC Vaslui: Coman - Celeban, Cânu (Charalambus, 30), Varela, Milanov - N'Doye (Stanciu, 46), R. Costin - Varga (Antal, 68), Caue, Sânmărtean - M. Niculae. Antrenor: Viorel Hizo
  • "U" Cluj: Balauru - Ciupe, Szilagyi, Da Silva, Lupu - Pătraşcu, V. Gheorghe (Braz, 79) - Paulinho (Năstăsie, 65), V. Dinu, Alex dos Santos - Cleiton. Antrenor: Marius Popescu
  • Cartonaşe galbene: Varga (45), Milanov (49) / Gheorghe (38), Cleiton (39), Pătraşcu (51), Dinu (58), Szilagyi (59), Braz (90)
  • Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) - Bogdan Velicu (Bucureşti), Bogdan Gheorghe (Bucureşti)

Hizo: "Am jucat cu selecţionata Chiajna-Petrolul-Steaua!"

Viorel Hizo (foto) a criticat după meci lipsa de organizare şi de unitate la nivelul conducerii Universităţii Cluj.

Tehnicianul s-a declarat dezamăgit de modul în care a ajuns formaţia „universitară". „Practic am întâlnit selecţionata Chiajna -Petrolul- Steaua, ceva de genul ăsta, nici nu se ştie exact ce a mai rămas din Universitatea Cluj. Cel mai mare păcat este că a dispărut simbolul Universităţii Cluj, el nu se mai regăseşte la această echipă, dar era de aşteptat să se ajungă aici. E regretabil, îmi pare rău", a spus Hizo, antrenor care a pregătit-o pe "U" în perioada în care echipa era patronată de Florian Walter

Hizo şi-a felicitat şi elevii pentru succes şi a urmat succes Universităţii în lupta pentru menţinerea în Liga 1. „Am avut probleme la acest joc pentru că nu am reuşit să marcăm golul al doilea. Am forţat, nu au reuşit, iar apoi am avut ceva probleme. Sunt mulţumit de rezultat şi urez succes Universităţii Cluj", a mai spus Hizo.

 

Etichete
Comenteaza