I-au găsit succesor lui Andone: CFR pune antrenor un fost jucător de la FC Porto

I-au găsit succesor lui Andone: CFR  pune antrenor un fost jucător de la FC Porto
Refuzaţi de mai mulţi italieni, printre care Novelino sau Reja, “feroviarii” s-au reorientat şi îşi pun tehnician portughez.

Preşedintele Iuliu Mureşan a ajuns la un acord cu tehnicianul lui Academica Coimbra, Pedro Emanuel, pentru un contract până la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire. Emanuel a reuşit să ducă echipa lusitantă în grupele Europa League, în acest sezon, fiind unul dintre tehnicienii pe val din Portugalia.

"Avem o listă destul de lungă de antrenori, unii se află sub contract cu alte cluburi şi trebuie să îşi rezolve situaţia acolo", spunea în urmă cu câteva zile finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany. El a încercat să aducă un tehnician din Serie A, dar a fost refuzat sau nu a ajuns la o înţelegere din cauza unor clauze contractuale. Apoi, Paszkany a optat pentru filiera portugheză şi l-a mandatat pe Iuliu Mureşan să se ocupe de problemă, iar răspunsul a venit imediat. Preşedintele "feroviarilor" a apelat la relaţiile pe care le are Portugalia, iar pe adresa clubului a fost propus Pedro Emanuel, tehnician care activează la Academica Coimbra, în Liga Sagres. Lusitanul va conduce în acest week-end pentru ultima dată echipa din Coimbra, iar luni va veni la Cluj pentru a semna actele. CFR i-a propus un angajament până la finalul campionatului în România, cu opţiune de prelungire.

În vârstă de 37 de ani, Pedro Emanuel a jucat la FC Porto în perioada 2002-2009, de unde s-a şi retras din activitate. Ulterior a fost secund la gruparea de pe Dragao, iar din 2011 a preluat-o pe Academica Coimbra, cu care a ajuns în grupele Europa League după ce a câştigat Cupa Portugaliei în sezonul trecut, învingând-o în finală pe Sporting Lisabona.

Pedro Emanuel a fost coleg de echipă la Porto cu un alt fost antrenor al "feroviarilor", Jorge Costa. El a fost achiziţionat de Porto, de la Boavista, la sugestia lui Jose Mourinho, în 2002. Deşi la echipă evoluau fundaşi ca şi Costa, Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira şi Nuno Valente, Emanuel a beneficiat mereu de suportul antrenorilor şi a jucat atât în finala Cupei UEFA din 2003, cât şi în finala Ligii Campionilor din 2004, ambele câştigate de FC Porto sub comanda lui Mourinho.

În 2005, antrenorul olandez Co Adriaanse i-a dat chiar banderola de căpitan. S-a retras din activitatea de fotbalist în vara lui 2009 şi a preluat grupa de juniori U17 de la Porto, devenind campion naţional după o finală câştigată în faţa lui Sporting. Un an mai târziu a revenit la echipa mare şi a fost secundul lui Andre Villas-Boas, iar în iunie 2010 a devenit antrenor principal la Academica de Coimbra.

Piccolo, în echipa etapei

CFR-ul se află pe locul secund în grupa H, cu 4 puncte şi are şanse reale de a se califica în primăvara Ligii Campionilor. Punctul eroic de pe terenul lui Galatasaray nu a fost trecut cu vederea nici de site-ul UEFA, care l-a ales pe Felice Piccolo în echipa etapei. După succesul cu Braga (2-0), din deplasare, Felgueiras şi Bastos au fost incluşi şi ei în echipa etapei.

 

Comenteaza